FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 11. veljače 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

VIKERSUND - Svega 90 minuta nakon što je postavio novi svjetski rekord u skijaškim letovima, Norvežanin Johan Remen Evensen je na službenom treningu u Vikersundu popravio svoj rezultat za još 3.5 metara. Sada novi svjetski rekord iznosi 246.5 metara. Evensen je tako u razmaku od sat i pol postavio dva svjetska rekorda. Nijemac Martin Koch je u drugoj seriji ostvario rezultat od 241.5 metara što je treći let svih vremena. "Ovo je stvarno nevjerojatno. Dva rekorda u jednom danu. To nisam mogao niti sanjati. Imam osjećaj da je moguće skočiti još barem pet metara dalje," kazao je Evensen, te dodao: "Žao mi je Bjorn Einar, no bilo je vrijeme da netko obori tvoj rekord." Do natjecanja na skakaonici u Vikersundu svjetski rekord je iznosio 239 metara, a ostvario ga je Norvežanin Björn Einar Romören na Planici 2005. godine.

MADRID - Finale španjolskog nogometnog Kupa Kralja u kojem će snage odmjeriti velikani Barcelona i Real Madrid igrat će se 20. travnja u Valenciji na stadionu Mestalla. Posljednji put "Blau Grana" i "Kraljevski klub" su igrali u finalu nacionalnog Kupa 1990. godine, također u Valenciji, a Barca je slavila 2:0. Barcelona je u kupu slavila rekordnih 25 puta, posljednji put 2009. godine, dok je Real osvojio 17 kupova, a zadnji put davne 1993. godine. Tri dana nakon "El Clasica" u Kupu, Real Madrid i Barcelona će odmjeriti snage i u Primeri, u sklopu 32. kola sastaju se na Santiago Bernabeu, a još postoji mogućnost da igraju međusobno i u Ligi prvaka ukoliko preskoče osminu finala.

LONDON - Engleski nogometni premierligaš West Ham United pobijedio je Tottenham u borbi za dobivanje prava na korištenje Olimpijskog stadiona u Londonu nakon Olimpijskih igara 2012. godine. Vodstvo kompanije Olympic Park Legacy Company (OPLC), kojoj je povjerena odluka o budućnosti Olimpijskog stadiona, jednoglasno se odlučilo za West Ham. "Čekičari" su pobijedili "Spurse" jer imaju namjeru zadržati atletsku stazu, dok su u Tottenhamu željeli ukloniti atletsku stazu kako bi imali isključivo nogometni stadion. I dok je odluka OPLC-a razočarala vodstvo Tottenhama, navijači Spursa su oduševljeni. Od prvog dana su se protivili napuštanju White Hart Lanea i 'poraz' su prihvatili s osmijehom na licu. "Ovo je vjerojatno jedini put u životu da sam navijao za West Ham. Svi smo oduševljeni odlukom OPLC-a. Olimpijski stadion nema dušu i bila bi prava tragedija da smo napustili naš dom," kazao je Tim Framp, glasnogovornik N17, jedne od najvećih skupina navijača Spursa. Konačnu odluku od budućnosti stadiona donijet će britanska vlada i londonski gradonačelnik Boris Johnson, no očekuje se da će se oni voditi prema preporukama OPLC-a.

ROTTERDAM - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale ATP turnira u Rotterdamu nakon što je u četvrtfinalu nakon 2 sata i 23 minute igre pobijedio Cipranina Marcosa Baghdatisa s 6:4, 6:7 (6), 7:6 (4). Ljubičić je protiv Baghdatisa propustio dosta prilika za pobjedu u dva seta, a u odlučujućem setu je naš najbolje plasirani tenisač na ATP ljestvici napravio "break" za 4:3, da bi Cipranin odmah uzvratio za 4:4, pa je dvoboj odlučen u "tie-breaku".

GARMISCH - Austrijska skijašica Anna Fenninger nova je svjetska prvakinja u superkombinaciji na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu, dok su srebro i broncu osvojile Slovenka Tina Maze i švedska veteranka Anja Paerson. Fenninger (21) je do najvećeg uspjeha karijere došla odličnom slalomskom vožnjom, a u spustu je bila četvrta. Fenninger inače zasad nema nijednu pobjedu u Svjetskom kupu. Maze je za pobjednicom zaostala svega devet stotinki, dok je Paerson (+0.27) stigla do bronce i svoje čak 18 medalje na velikim međunarodnim natjecanjima. Vodeća nakon spusta Elisabezh Goergl okončala je svoj nastup tek na petom mjestu, a olimpijska prvakinja u ovoj disciplini Nijemica Maria Riesch,posve izmučena gripom, jedva je uspjela završila slalomsku vožnju. Nakon pobjede Goergl u superveleslalomu, Austrija ima dvije zlatne medalje nakon prve dvije ženske utrke na SP-u. Na utrci nije bilo hrvatskih predstavnica, a u ovoj disciplini je Janica Kostelić dvaput bila svjetska prvakinja (St. Moritz 2003 i Santa Caterina 2005).

ZAGREB - Ukupan prihod 20 najvećih svjetskih nogometnih klubova po prvi put premašuje 4 milijarde eura, objavio je Deloitte u svojem izvještaju navodeći kako su klubovi ostvarili prihod od 4.3 milijarde eura, što je porast od 8 posto u odnosu na prošlu godinu. Već šestu godinu za redom, Real Madrid je vodeći klub na Deloitteovoj listi, a "Kraljevskom klubu" sada nedostaju samo dvije godine na vrhu da dostigne osmogodišnju uzastopnu vladavinu Manchester Uniteda na ovoj listi, koja je počela u sezoni 1996/1997. Barcelona je zadržala drugo mjesto. Real Madrid je ostvario prihod koji je za 41 milijun eura veći od prihoda Barcelone u sezoni 2009/2010, iako bi Barcelonin prihod u sljedećem izdanju trebao premašiti iznos od 400 milijuna eura, s obzirom na prvi plaćeni višegodišnji sponzorski ugovor za promociju na nogometnim dresovima od rekordnih 165 milijuna eura.

Svi klubovi s ovogodišnje Top 20 ljestvice dolaze iz Lige petice, pri čemu je Engleska zastupljena sa sedam klubova, Njemačka i Italija s po četiri kluba, Španjolska s tri i Francuska s dva kluba.

LONDON - Nakon otkaza u Liverpoolu prije nepunih mjesec dana Roy Hodgson nije dugo čekao novi posao jer je u petak preuzeo prvoligaša West Bromwich Albiona, koji se bori za ostanak u Premijer ligi. Hodgson (63) je osim Liverpoola vodio Inter, Fulham i reprezentaciju Švicarske, a na klupi WBA će naslijediti Roberta Di Mattea. WBA je na 17. mjestu tek jedan bod udaljen od zone ispadanja, a od zadnjih 18 utakmica izgubili su čak 13.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙