FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gadafi: Ja sam u Tripoliju, a ne u Venezueli

Autor: dvla
ZAGREB, 22. veljače 2011. (Hina) - Libijski vođa Moamer Gadafi, koji se suočava s masovnim prosvjedima, pojavio se rano ujutro u utorak na libijskoj televiziji kako bi u kratkoj izjavi poručio da nije napustio zemlju, prenijeli su mediji.

"Nalazim se u Tripoliju a ne u Venezueli ... nemojte vjerovati tim 'psima'", rekao je Gadafi, opovrgavajući izvješća da je pobjegao u Venezuelu. Gadafi je svoju izjavu dao na ulici u glavnom gradu Tripoliju, naginjući se iz automobila i držeći u ruci veliki kišobran.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague rekao je u ponedjeljak da je dobio informacije koje sugeriraju da je Gadafi na putu za Venezuelu no libijski i venezuelanski dužnosnici te su informacije opovrgnuli.

Prema zasad nepotvrđenim izvješćima, više stotina ljudi ubijeno je u posljednjih tjedan dana u sukobima libijskih snaga sigurnosti i prosvjednika, osobito u istočnim dijelovima zemlje. Prosvjednici koji traže Gadafijev odlazak nakon 41-godišnje vladavine u ponedjeljak su, kako se čini, uz pomoć odmetnutih vojnih postrojbi preuzeli nadzor nad Bengazijem, drugim po veličini libijskim gradom.

Stvarno stanje u Libiji i razmjeri nasilja nisu dobro poznati budući da vlada te zemlje zabranjuje ulaz stranim novinarima i organizacijama za zaštitu ljudskih prava.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙