FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Euridika" nova praizvedba riječke Talijanske drame

Autor: dsil
RIJEKA,21. veljače 2011.(Hina) - Talijanska drama HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke premijerno će izvesti predstavu "Euridice (Euridika)" američke književnice Sarah Ruhl 25. veljače u dvorani Hrvatskoga kulturnog doma na Sušaku, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Redatelj predstave je Lawrence Kiiru koji je naveo da je priča o velikoj ljubavi, u kojoj se provlači i tema smrti, što je okosnica te drame, za njega univerzalna priča.

Ravnateljica Talijanske drame te dramaturginja predstave Laura Marchig istaknula je da se rad na predstavi sastojao u traženju raspletanja zapleta emocija koje su bit teksta. "Pravi protagonist drame je ljubav koja nikad neće umrijeti, sve dok bude nekog koji će je se sjećati i pripovijedati je", ustvrdila je Marchig.

Naslovnu ulogu tumači Rosanna Bubola, a s njom će nastupiti Bruno Nacinovich, Pierguiuseppe di Tanno, Woody Neri, Elvia Nacinovich, Elena Brumini, Giuseppe Nicodemo i Alida Delcaro.

U autorskoj ekipi su i scenograf Stefano Katunar, kostimografkinja Manuela Paladin-Šabanović, Žak Valenta zadužen za scenski pokret i oblikovatelj svjetla Deni Šesnić.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙