FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci ostaju pri rezoluciji protiv naseljavanja

Autor: mtro
RAMALAH, 18. veljače 2011. (HinaA/FP) - Palestinski čelnici ostali su u petak pri svom zahtjevu da Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda razmotri njihov plan rezolucije o izraelskom naseljavanju, ne pokorivši se intenzivnim američkim pritiscima da od toga odustanu.

Plan rezolucije je podastrijet u siječnju Vijeću sigurnosti na incijativu arapske skupine za Libanon, Brazil i Južnoafričku Republiku i o njemu se u petak navečer trebalo glasovati.

"Palestinska uprava se odlučila večeras obratiti Vijeću sigurnosti", reko je Jaser Abed Rabo, glavni tajnik izvršnog vijeća PLO-a i jedan od glavnih palestinskih pregovarača.

"Uprava je jednoglasno odlučila odbaciti američke prijetnje i inzistirati na predstavljanju rezolucije pred Vijećem sigurnosti, a ako američka administracija želi iskoristiti svoje pravo veta, neka to učini", rekao je Saleh Rafat, član Izvršnog vijeća PLO-a.

Unatoč upozorenjima Washingtona ranije tijekom dana je palestinski čelnik Mahmud Abas odbacio američke pozive. Tijekom večeri u Ramalahu, sjedištu palestinske uprave, održan je skup podrške Abasu.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙