FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novo egipatsko vodstvo i Izrael ostvarili prvi kontakt

Autor: kgab
JERUZALEM, 13. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Izrael i egipatski vojni čelnici ostvarili su prvi kontakt i izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozdravio je obećanje Kaira da će poštovati mirovne sporazume sklopljene sa židovskom državom, objavljeno je u nedjelju.

Izraelski ministar obrane Ehud Barak i čelnik egipatskog vojnog vijeća Mohamed Husein Tantavi razgovarali su telefonom u subotu, izjavila je glasnogovornica ministarstva odbivši iznijeti potankosti razgovora.

Netanyahu je izrazio zadovoljstvo nakon objave egipatskih vojnih vlasti u subotu da će poštovati sve međunarodne sporazume. "Egipat je poštivao mirovni sporazum sve ove godine... to je temelj mira i stabilnosti, ne samo za dvije zemlje, nego i za cijelu regiju", rekao je Netanyahu na početku sjednice vlade u Jeruzalemu.

Godine 1979. Egipat je postao prva arapska zemlja koja je popisala mirovni sporazum s Izraelom. Kasnije je to učinio i Jordan.

Izrael je zabrinuto promatrao razvoj događaja u Egiptu nakon izbijanja pobune i masovnih prosvjeda koji su ipak prisilili predsjednika Hosnija Mubaraka da podnese ostavku u petak.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙