FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stavridis ponosan na hrvatske vojnike u mirovnim misijama

Autor: ista
ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović sastao se u petak u Muenchenu s vrhovnim zapovjednikom NATO-a za Europu, admiralom Jamesom Stavridisom koji je pohvalio hrvatski angažman u mirovnim misijama u Afganistanu i na Kosovu, istaknuvši kako je ponosan na hrvatske vojnike, priopćeno je iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Božinović i Stavridis su na marginama sigurnosne konferencije u Munchenu razgovarali o sigurnosnim i obrambenim pitanjima s posebnim osvrtom na regiju, pri čemu je hrvatski ministar rekao da uključivanje zemalja iz regije u mogući zajednički doprinos mirovnoj misiji u Afganistanu pridonosi i daljnjoj stabilizaciji u regiji.

Admiral Stavridis je izrazio pozitivno mišljenje o suradnji u sklopu A5 američko-jadranske povelje, a što se tiče ulaska Hrvatske u EU izrazio je čvrstu potporu što skorijem priključenju Uniji.

Vezano uz imenovanje novog načelnika Glavnog stožera, admiral Stavridis je rekao kako je uvjeren da će se dobra vojna suradnja nastaviti i s novim načelnikom, istaknuvši da je s general pukovnikom Dragom Lovrićem dobro surađivao nekoliko godina u vojnim strukturama NATO-a, navodi se u priopćenju MORH-a.

(Hina) xpp/xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙