FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI: u Libiji od 500 Hrvata nitko nije zatražio pomoć

Autor: vkla
ZAGREB, 18. veljače 2011. (Hina) - Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) u petak je priopćilo da je hrvatsko veleposlanstvo u Libiji u stalnoj vezi s oko 500 hrvatskih državljana koji se nalaze u toj zemlji te da, bez obzira na žestoke i krvave sukobe građana i vlasti, nitko od njih nije do sada zatražio konzularnu pomoć.

"Naše je veleposlanstvo u stalnu kontaktu s hrvatskim državljanima. Do sada nitko nije zatražio konzularnu pomoć", saznaje Hina iz MVPEI-a.

U Libiji boravi oko 500 hrvatskih državljana, od kojih 400 radi u 12 hrvatskih tvrtaka, a ostali su supružnici i članovi obitelji, radnici u stranim i libijskim tvrtkama te studenti i stipendisti.

U libijskim proturežimskim prosvjedima u petak su poginule najmanje 24 osobe, a organizacija Human Rights Watch optužila je vlasti da otvaraju vatru na mirne prosvjednike. Medicinski izvori objavili su da je sedam osoba poginulo u Bengaziju, a dvije u Al-Baidi, dvama gradovima na istoku zemlje, gdje je najveći otpor režimu pukovnika Moamera Gadafija koji je na vlasti više od 40 godina.

U petak ujutro tijekom molitve ulice su u glavnom gradu Tripoliju bile gotovo puste.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙