FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zvijezda smanjila dobit

Autor: tper
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Tvrtka Zvijezda iz sastava koncerna Agrokor u prošloj je godini ostvarila 21,8 milijuna kuna dobiti, što je smanjenje za 29,6 posto u odnosu na godinu ranije, podaci su iz financijskog te tvrtke izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi tvrtke lani ostvareni u iznosu od 972,39 milijuna kuna i povećani su 3,4 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani 2,9 posto, na 938,4 milijuna kuna.

Na domaćem tržištu ostvareno je 83 posto prihoda od prodaje, a u izvozu 17 posto. Glavna izvozna tržišta Zvijezde su Bosna i Hercegovina i Slovenija, napominju u tvrtki.

Ukupni rashodi Zvijezde lani su iznosili 944,9 milijuna kuna i povećani su 4,9 posto u odnosu na godinu prije.

U tvrtki napominju kako je povećanje poslovnih rashoda veće od povećanja poslovnih prihoda zbog većeg rasta cijena sirovina.

Kako se navodi u objašnjenjima poslovodstva, lani je Zvijezda, proizvođač jestivih ulja, margarina, majoneza i drugih prehrambenih proizvoda, u investicije uložila ukupno 15,14 milijuna kuna, a najznačajnija su ulaganja u izgradnju pročišćivača otpadnih voda, izgradnju spremničkog prostora te sanaciju punionice i rafinerije.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙