FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO HFP: Slavonija Nova županjskoj Sladorani

Autor: tmis
ZAGREB, 7. veljače 2011. (Hina) - U idućih deset dana pripremit će se kupoprodajni ugovor za 76 posto temeljnog kapitala županjske tvrtke Slavonija Nova između Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i tvrtke Sladorana Županja, čiju je ponudu za kupnju tog dioničkog paketa Slavonije Nova po cijeni od 57,28 milijuna kuna prihvatio Upravni odbora HFP-a na današnjoj sjednici.

Istaknuvši da su tijekom natječaja za Slavoniju Novu otkupljene četiri ponudbene dokumentacije, a da je stigla samo ponuda županjske Sladorane, predsjednica HFP-a Iva Galić kazala je da ta ponuda zadovoljava sve uvjete natječaja, kao i da je ponuđena cijena za dionice za oko sedam milijuna kuna viša od početno tražene.

Uz prihvaćanje te ponude Upravni odbor HFP-a, kojeg je vodio zamjenik člana, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ruđer Friganović uz prisustvo još dva zamjenska člana tog odbora, na otvorenom je dijelu današnje sjednice prihvatio i izvješća s dvije dražbe na Zagrebačkoj burzi.

Obje su se dražbe održale u siječnju ove godine, prva 17. i 18. siječnja, druga od 27. siječnja do 1. veljače, a na obje su bili ponuđene dionice/poslovni udjeli iz portfelja HFP-a.

Na prvoj dražbi potencijalna vrijednost dionica i poslovnih udjela ponuđenih društava bila je oko 58 milijuna kuna, a ostvaren je promet od tek 1,3 milijuna kuna. Slično je prošla i druga dražba, promet je iznosio tek 1,7 milijuna kuna, a potencijalna je vrijednost ponuđenih udjela bila gotovo 88 milijuna kuna.

Komentirajući takve promete na dražbama Friganović je samo kratko kazao da to dosta govori o atraktivnosti dionica u portfelju HFP-a.

Upravni odbor HFP-a odlučio je i da se Vladi predloži donošenje odluke o izuzimanju od prodaje zemljišta od oko 1.500 metara četvornih u sklopu tvrtke Goričanka Nova, koju je iz stečaja HFP kupio 2005. Ta tvrtka, kako se čulo, sada posluje zadovoljavajuće, a s obzirom da se dio nekretnina i zemljišta te tvrtke nalazi na trasi gradnje nove autoceste za Sisak izuzeće navedenog zemljišta od prodaje traži se kako bi se zaokružila tehnološka cjelina te tvrtke.

Tvrtka bi se zapravo dokapitalizirala unošenjem tog zemljišta u temeljni kapital koji bi time s 1,23 milijuna porastao za 33,4 milijuna, na 34,6 milijuna kuna.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙