FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 17. veljače 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Plivač Mihovil Španja i plivačica Sanja Milojević proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s tjelesnim invaliditetom u izboru Hrvatskog parolimpijskog odbora (HPO) koji je večeras održan u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Španja je prošle godine osvojio četiri medalje, te isplivao svjetski i europski rekord na Svjetskom prvenstvu u Eindhovenu. Osvojio je zlato na 100 prsno i 400 slobodno uz svjetski rekord, dok je srebrne medalje osvojio na 200 mješovito uz europski rekord, te na 100 leđno. Sanja Milojević, članica plivačkog kluba Natator iz Zagreba na istom prvenstvu je bila treća na 5 kilometara, te peta na 400 slobodno. Za najuspješniju momčad sportaša s invaliditetom proglašena je reprezentacija sportskih ribolovaca u sastavu Ivica Bonino Hasan, Željko Kljaić, Zlatko Poparić, Nikola Geček koja je na svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak u francuskom Niortu bila treća. HPO je podijelio i nagradu za najuspješnijeg stručnog djelatnika koja je drugu godinu uzastopce pripala treneru Mihovila Španje, Deanu Kontiću. Za najboljeg sportaša u neparaolimpijskim sportovima proglašen je Ivica Bonino Hasan iz Športsko ribolovnog kluba Varaždin. Najuspješnijim županijskim ili gradskim sportskim savezom u športu osoba s invaliditetom u RH proglašen je Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom, dok je nagradu za dugogodišnji rad u sportu osoba s invaliditetom dobio je plivački trener Slobodan Glavčić.

BOGOTA - Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA teniskog turnira u Bogoti nakon što je u dvoboju drugog kola pobijedila drugu nositeljicu Slovenku Polonu Hercog 6:2, 6:3. Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda mlade Splićanke. Prvu je ostvarila prije dvije godine na turniru u Bielli.

TEL AVIV - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zatražila je od Izraelskog nogometnog saveza (IFA) suspenziju izbornika Luisa Fernandeza zbog njegovih dugova prema katarskom klubu Al Rayyanu koji je vodio 2005. godine. Vodstvo IFA-a odluku o Fernandezovoj suspenziji donijet će nakon sastanka s francuskim stručnjakom i njegovim odvjetnikom. "Dobili smo dopis iz Fife, no odluku ćemo donijeti tek kada se upoznamo sa cijelim slučajem," poručio je predsjednik IFA-a chairman Avi Luzon. Oglasio se i Fernandez koji se već godinama spori s katarskim klubom, a prema njegovim riječima spor će biti riješen vrlo brzo. Fernandez se posljednjih tjedana nalazi na žestokom udaru kritika medija i navijača zbog loših rezultata izraelske reprezentacije u kvalifikacijama za EP 2012. godine. Izrael igra u skupini F zajedno sa Hrvatskom, a nakon četiri kola nalazi se na četvrtom mjestu sa svega četiri boda, šest manje od vodeće Hrvatske.

LONDON - Navijač engleskog nogometnog premierligaša Newcastle Uniteda Robert Fitzgerald (24) osuđen je na 12 tjedana zatvora jer za vrijeme utakmice FA kupa utrčao na travnjak i udario braniča četvrtoligaša Stevenagea Scotta Lairda. Navijač "svraka" osim zatvorske kazne dobio je i zabranu dolaska na nogometne stadione šest godina. Fitzgerald je utrčao na teren u trenucima dok je momčad Stevenagea na centru slavila pobjedu 3:1 i veliki uspjeh u trećem kolu FA kupa. U velikoj gužvi šakom je udario jednog od junaka utakmice. Laird je od siline udarca završio na travi. Nogometaši Stevenagea su pobjedom protiv Newcastlea priredili jedno od najvećih iznenađenja u FA kupu od formiranja Premier lige. Otkad postoji to elitno englesko nogometno natjecanje, Svrake su tek treća premierligaška momčad koja je iz kupa ispala od četvrtoligaša. To je uspjelo i Fulhamu, te Evertonu.

LONDON - Europska nogometna federacija (UEFA) ne mari za recesiju i ekonomsku krizu koja još uvijek trese svijet pa će ulaznice za ovogodišnje finale Lige prvaka biti najskuplje u povijesti ovoga natjecanja. Najjeftinije ulaznice namijenjene navijačima klubova koji će igrati u finalu prodavat će se po 700 kuna, dok je cijena najjeftinijih ulaznica za ostale navijače 1.320 kuna. Ulaznice se mogu naručiti jedino preko interneta, a ako dodamo i manipulativne troškove od 26 funti dolazimo do 1.550 kuna. Dva finalista će dobiti po 25.000 ulaznica, toliko će otići i za potrebe Uefe, a u slobodnoj prodaji bit će 11.000 ulaznica. Za 'neutralne' navijače ulaznice su razvrstane u tri kategorije - najjeftinije po već spomenutih 1.320 kuna, srednje po 2.000 kuna, a najskuplje po 2.700 kuna.

Organizatori finala očekuju zaradu od 16.2 milijuna eura što je 3.5 milijuna eura više od lanjskog finala. S obzirom da je utakmica u subotu, 28. svibnja, Uefa je smislila i 'obiteljski popust'. Tako jedan odrasli kupac može kupiti jednu ulaznicu za dijete uz popust od 50 posto. "Ne mislimo da su cijene ulaznica previsoke. Cijene su u razini s drugim vrhunskim spektaklima, kao što je finale svjetskog nogometnog prvenstva," kazao je direktor natjecanja Giorgio Marchetti. Prodaja ulaznica počinje 24. veljače na Uefinoj internetskoj stranici www.uefa.com. Zanimljivo, cijene ulaznica će biti dvostruko skuplje nego za finale Lige prvaka 2009. godine između Manchester Uniteda i Barcelone koje je igrano u Rimu.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Slovenka Tina Maze (27) osvojila je naslov svjetske prvakinje u veleslalomu na SP u Garmisch-Partenkirchenu. Maze je do svog prvog zlata u karijeri stigla s vremenom od 2:20.54 minute, devet stotinki zaostala je srebrna 20-godišnja Talijanka Federica Brignone, a 48 brončana Francuskinja Tessa Worley. Maze je u Garmisch-Partenkirchenu napokon osvojila zlatno odličje nakon što je osvojila četiri srebra na velikim natjecanjima. Prije dvije godine je na SP u Val d'Isereu u veleslalomu bila druga, isti je uspjeh ponovila u toj disciplini i prošle godine na ZOI u Vancouveru, a srebrna odličja osvojila je i lani u Vancouveru u superveleslalomu, te prošloga tjedna u superkombinaciji u Garmisch-Partenkirchenu. Mlada Brignone uspjela je izdržati pritisak u drugoj vožnji i obraniti drugo mjesto koje je držala nakon prve vožnje. Vodeća u Svjetskom kupu veleslalomašica Worley je nakon slabe prve vožnje u kojoj je zauzela 19. mjesto ostvarila najbolji rezultat u drugoj vožnji, te se domogla brončane medalje. U utrci veleslaloma nastupile su i dvije hrvatske predstavnice, Sofija Novoselić i Tea Palić. Novoselić je u prvoj vožnji zauzela 48. mjesto, te je izborila nastup u drugoj u kojoj je nastupilo 60 najbržih iz prve, te je na kraju natjecanje završila na 43. poziciji sa 10.04 sekunde zaostatka za Maze. Palić je sa 7.68 sekundi zaostatka u prvoj vožnji zauzela 61. mjesto, te joj je nastup u drugoj vožnji pobjegao za 11 stotinki.

MARSEILLE - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu, bolji od njega je u susretu 2. kola bio Rus Dmitrij Tursunov sa 7-6 (4), 6-3 nakon sat i 19 minuta igre. Bio je ovo treći međusobni dvoboj Ljubičića i Tursunova i druga pobjeda ruskog igrača. Tijekom čitavog dvoboja Ljubičić nije uspio izboriti niti jednu "break-loptu", dok je Tursunov jedini put oduzeo servis našem prvom igraču za vodstvo 5-3 u drugom setu.

MARSEILLE - Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu, on je u susretu 2. kola svladao Nijemca Philippa Petzschnera sa 7-6 (3), 6-3 za sat i 42 minuta igre. Bio je ovo treći međusobni susret Čilića i Petzschnera i treća pobjeda našeg igrača.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙