FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan skok dobiti Swiss Rea u 2010.

Autor: mpuk
ZUERICH, 17. veljače 2011. (Hina/AFP) - Švicarski reosiguravateljski div Swiss Re izvijestio je u četvrtak da mu je godišnja neto dobit u 2010. poskočila za 74 posto na 863 milijuna dolara (635 milijuna eura), zaostajući ipak za očekivanjima tržišta.

Analitičari koje je anketirala švicarska novinska agencija za gospodarske vijesti očekivali su da će iznositi 1,2 milijarde dolara.

Poslovanje grupe u sektoru osiguranja od prirodnih nepogoda i smrtnih slučajeva pritisnula su visoka potraživanja povezana s prirodnim katastrofama.

U tvrtki očekuju da će potraživanja povezana s poplavama u Australiji u četvrtom tromjesečju dosegnuti vrijednost od 100 milijuna dolara. Preliminarne procjene potraživanja povezanih s poplavama u 2011. trebale bi dosegnuti 225 milijuna dolara.

Povrh toga, potraživanja povezana s australskim ciklonom Yasijem procijenjena su na 100 milijuna dolara.

Tvrtka postupno obnavlja kapitalnu bazu zaokretom u poslovanju i odustajanjem od politike rizičnih ulaganja koja je uzdrmala njezine temelje prije oko dvije godine.

Tako je Swiss Re 2008. zabilježio najveći gubitak u povijesti od 864 milijuna švicarskih franaka i bio je prisiljen zatražiti kapitalnu injekciju od američke investicijske tvrtke Berkshire Hathaway u vlasništvu milijardera Warrena Buffeta, koja je tako postala vlasnik 20-postotnog udjela u švicarskom divu.

Kompanija je u studenom prošle godine objavila da je isplatila Bershire Hathaway.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙