FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - U susretu prvog kola B četvrtfinalne skupine Eurolige vaterpolisti Mladosti su poraženi na svom plivalištu od najbolje i najskuplje momčadi svijeta Pro Recca 5:9, dok je Jug Croatia osiguranje u Dubrovniku pobijedio Budvu M:tel 10:6. Mladost se u derbiju prvog četvrtfinalnog kola protiv najskuplje momčadi na svijetu držala u prvom poluvremenu, no u nastavku susreta prevagnula je kvaliteta Pro Recca koji u svojim redovima ima niz vrhunskih majstora. Momčad iz Recca je u ovom trenutku najskuplja i najkvalitetnija, praktički 'reprezentacija svijeta' i njihova pobjeda na Savi je bila očekivana. Mladost je sredinom druge trećine imala dva gola viška (3:1), dok je na poluvremenu rezultat bio 4:4. No uslijedila je talijanska serija od 4:0 i Pro Recco je uoči zadnje dionice pobjegao na četiri gola viška (8:4). U posljednjoj dionici 'žapci' su uspjeli tek ublažiti poraz na konačnih 5:9. Najefikasniji igrač u zagrebačkim redovima bio je Hinić sa tri gola, dok je Pavić na vratima sakupio 12 obrana. Pro Recco su predvodili Zloković sa tri i naš Burić s dva gola.

Jug je za razliku od Mladosti stigao do prvih bodova u drugom krugu natjecanja. Dubrovčani su kod kuće slavili protiv Budve 10:6 i nastavio stopostotni niz u Europi. Nakon izjednačene prve četvrtine (2:2), Jug je u drugoj dionici stvorio tri gola viška što je znalački sačuvao do konca susreta. Jug su predvodili Sutić i Sandro Sukno sa po tri gola, dok je prvi strijelac Budve bio Danilović sa dva gola.

RIM - U odgođenom susretu 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na gostovanju pobijedio Fiorentinu 2:1 i približio se vodećem Milanu na pet bodova zaostatka. Golove za aktualnog europskog i talijanskog prvaka postigli su Michele Camporese (6-autogol) i Giampaolo Pazzini (62), dok je strijelac za 'viole' bio Manuel Pasqual (33). Danas je na rasporedu bio i gradski derbi između Sampdorie i Genoe, a slavili su gosti 1:0. Pogodak odluke zabio je Rafinha u 55. minuti. Tijekom utakmice igrači Genoe su dva puta uzdrmali i okvir suparničkog gola. Na ljestvici vodi Milan sa 52 boda, Napoli ima 49, a Inter 47 bodova.

WASHINGTON - Godinu i četiri mjeseca nakon teške prometne nesreće u kojoj je skoro izgubio život, nesuđeni napadač splitskog Hajduka Amerikanac Charlie Davies (24) se vraća nogometu. Napadač francuskog Sochauxa posuđen je D.C. Unitedu na godinu dana. Davies je stradao u listopadu 2009. godine u Alexandriji u Virginiji. U nesreći je pretrpio ozljede lica, slomljenu nogu i lakat, dok je njegova djevojka koja je upravljala automobilom poginula. "Charlie je posljednjih desetak dana trenirao s nama i oduševio nas je. Posve se oporavio fizički i psihički i bit će veliko pojačanje za našu momčad," kazao je menadžer momčadi iz Washingtona Dave Kasper. Davies je karijeru započeo u Westchester Flamesima, a 2007. godine je preselio u Hammarby. Dvije godine kasnije bio je pred vratima Hajduka, no odlučio se za Sochaux. U redovima francuske momčadi je odigrao svega osam susreta, a potom je doživio nesreću. Za američku vrstu je odigrao 17 nastupa i zabio četiri gola.

ZAGREB - Sljedeća sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) održat će se 19. travnja u Zagrebu, odlučeno je danas na sjednici Izvršnog odbora. "Nismo zauzeli nikakav stav oko navodne nedjeljne skupštine jer smatramo da s ovim sazivanjem skupštine u zakonskim rokovima dajemo dovoljno vremena svim zastupnicima koji su nezadovoljni stanjem u hrvatskom nogometu i radom Saveza da se pripreme i dadu kvalitetne prijedloge, pa ako njihovi prijedlozi dobiju većinu, neka oni nastave voditi HNS", rekao je član IO-a HNS-a Zdravko Mamić.

U priopćenju namijenjenom zastupnicima u Skupštini HNS-a, a koje je glasnogovornik saveza Davor Gavran podijelio novinarima između ostalog stoji: "Dana 19. siječnja 2011. u uredu HNS-a zaprimljen je zahtjev 23 zastupnika u Skupštini Saveza za sazivanjem izvanredne izborne sjednice Skupštine Saveza s prijedlogom dnevnog reda i naznakom da ukoliko se taj prijedlog ne prihvati i ne sazove, izvanrednu izbornu sjednicu Skupštine Saveza sazivaju potpisani zastupnici za 20. veljače 2011. Izvanredna Skupština ne može se održati s predloženim dnevnim redom jer Izvanredna Skupština nije nadležna u izbornim pitanjima preispitivati svoje pravomoćne odluke, pogotovo ne na predložen način".

Na konferenciji za novinare nisu se pojavili ni predsjednik Vlatko Marković niti glavni tajnik Zorislav Srebrić, jer su "morali otići na put u Europu", pa je Mamić dobio povjerenje članova IO-a da novinarima objasni aktualnu situaciju u Kući nogometa.

NEW YORK - Najuspješniji američki biciklist, sedmerostruki pobjednik "Tour de Francea" (1999-2005) Lance Armstrong u srijedu je i formalno potvrdio prekid svoje karijere, više od mjesec dana nakon što je u Australiji odvezao svoju posljednju utrku. "Danas objavljujem svoje konačno povlačenje iz profesionalnog biciklizma kako bih se u potpunosti posvetio svojoj obitelji, borbi protiv raka i vođenju svoje humanitarne organizacije koju sam ustanovio još prije no što sam osvojio svoj prvi 'Tour'", objavio je Armstrong. Armstrong (39) je 1996. godine obolio od raka testisa, te je na dvije godine bio prisiljen prekinuti karijeru zbog liječnja. Nakon prvog povratka, u kolovozu 1998. godine, osvojio je sedam "Toureva" zaredom, te potom objavio završetak karijere. Nakon više od tri godine nenastupanja krajem 2008. je najavio svoj povratak kako bi "podigao svijest ljudi o važnosti borbe protiv raka". Prije dvije je godine zauzeo treće mjesto na "Touru", dok je prošle godine najveću svjetsku utrku završio na 23. mjestu.

BEČ - Austrijski skijaš Benjamin Raich (32) propustit će ostatak sezone zbog ozljede koljena koju je zadobio prilikom pada na ekipnom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu. Raichu su popucali stražnji ligamenti lijevog koljena, a paukao mu je i menisk, te će biti operiran već dana u klinici u Innsbrucku. U dosadašnjoj uspješnoj karijeri Raich je bio pošteđen težih ozljeda.

Raich je ozlijedio koljeno tijekom četvrtfinalnog dvoboja protiv natka Zrnčić-Dima.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Francuska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju u ekipnom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Garmisch-Partenkichenu. Francuska je u finalu za 18 stotinki svladala branitelja naslova Austriju nakon što je svaka reprezentacija ostvarila po dvije pobjede u izravnim dvobojima na stazi u paralelnom veleslalomu. Brončanu medalju osvojila je reprezentacija Švedske koja je u borbi za treće mjesto svladala Italiju. Za Francusku su tijekom ekipnog natjecanja nastupali Tania Barioz, Anemone Marmottan, Tessa Worley, Gauthier De Tessieres, Thomas Fanara i Cyprien Richard. Austrija je nastupila u sastavu Anna Fenninger, Michaela Kirchgasser, Marlies Schild, Romed Baumann, Benjamin Raich i Philipp Schoerghofer. Za Švedsku su skijali Sara Hector, Anja Paerson, Maria Pietilae-Homlner, Axel Baeck, Hans Olsson i Matts Olsson. Hrvatska reprezentacija u sastavu Tea Palić, Sofija Novoselić, Tin Široki i Natko Zrnčić-Dim zaustavljena je u četvrtfinalu u kojem je ispala od Austrije i to tek nakon zbrajanja vremena najbržih skijaša i skijašice iz svake reprezentacije jer je rezultat u pobjedama bio neodlučen 2-2. Novoselić je izvrsnom vožnjom pobijedila veliku Marlies Schild za 47 stotinki, Zrnčić-Dim je iskoristio izlijetanje Benjamina Raicha za vodstvo Hrvatske od 2-0, ali Palić je pala u utrci protiv Michaele Kirchgasser, dok je Široki u posljednjoj utrci izgubio za samo 24 stotinke od Romeda Baumanna. U zbrajanju najbržeg vremena po jednog skijaša i jedne skijašice iz svake reprezentacije Austrija je bila uspješnija za 35 stotinki. Inače, Hrvatska je u osmini finala izbacila Kanadu rezultatom 3-2. Palić je u utrci protiv Britt Janyk ostvarila isto vrijeme, pa su obje reprezentacije dobile po bod, te su o pobjedniku odlučivala preostala tri dvoboja. Prvo je Michael Janyk bio brži od Širokog za sedam stotinki, potom je Novoselić za pet stotinki svladala Marie Michelle Gagnon, da bi u posljednoj utrci Zrnčić-Dim uz mnogo sreće pobijedio Paula Stutza koji je pao prilikom izlaska iz startnog bloka.

MARSEILLE - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Marseilleu, on je u 1. kolu sigurno sa 6-2, 6-4 svladao Kazahstanca Andreja Golubeva za samo sat i šest minuta igre. Bio je to drugi međusobni susret Ljubičića i Golubeva i druga pobjeda našeg igrača. Ljubičić je iskoristio tri od šest "break-lopti", dvije u prvom i jednu u drugom setu, dok je njegov suparnik imao samo jednu priliku za oduzimanje servisa u čitavom dvoboju koju nije iskoristio. U 2. kolu Ljubičić će igrati protiv Rusa Dmitrija Tursunova.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙