FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština HNS-a 19. travnja

Autor: zmat
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Sljedeća sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) održat će se 19. travnja u Zagrebu, odlučeno je danas na sjednici Izvršnog odbora.

"Nismo zauzeli nikakav stav oko navodne nedjeljne skupštine jer smatramo da s ovim sazivanjem skupštine u zakonskim rokovima dajemo dovoljno vremena svim zastupnicima koji su nezadovoljni stanjem u hrvatskom nogometu i radom Saveza da se pripreme i dadu kvalitetne prijedloge, pa ako njihovi prijedlozi dobiju većinu, neka oni nastave voditi HNS", rekao je član IO-a HNS-a Zdravko Mamić.

U priopćenju namijenjenom zastupnicima u Skupštini HNS-a, a koje je glasnogovornik saveza Davor Gavran podijelio novinarima između ostalog stoji:

"Dana 19. siječnja 2011. u uredu HNS-a zaprimljen je zahtjev 23 zastupnika u Skupštini Saveza za sazivanjem izvanredne izborne sjednice Skupštine Saveza s prijedlogom dnevnog reda i naznakom da ukoliko se taj prijedlog ne prihvati i ne sazove, izvanrednu izbornu sjednicu Skupštine Saveza sazivaju potpisani zastupnici za 20. veljače 2011.

Izvanredna Skupština ne može se održati s predloženim dnevnim redom jer Izvanredna Skupština nije nadležna u izbornim pitanjima preispitivati svoje pravomoćne odluke, pogotovo ne na predložen način".

Na konferenciji za novinare nisu se pojavili ni predsjednik Vlatko Marković niti glavni tajnik Zorislav Srebrić, jer su "morali otići na put u Europu", pa je Mamić dobio povjerenje članova IO-a da novinarima objasni aktualnu situaciju u Kući nogometa.

IO je dosadašnjem glavnom tajniku HNS-a Zorislavu Srebriću (71) dao povjerenje da i u četvrtom mandatu obnaša dužnost prvog operativca HNS-a do 2015. godine.

Članovi IO HNS-a jednoglasno su dali prednost Srebriću nad novinarom Vladom Šobotom koji je bio jedini protukandidat, pa je tako Srebrić ostao na svojoj staroj funkciji.

Inače, tu dužnost prije njega obnašali su Duško Grabovac (1990. - 1995.), Ante Pavlović kao v.d. (1995. - 1996.) i Josip Čop (1996. - 1998.).

Zorislav Srebrić rođen je 28. veljače 1940. u Petrinji. Diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a na Fakultetu fizičke kulture u Zagrebu stekao i diplomu višeg nogometnog trenera.

Od 1991. do 1994. godine bio je direktor NK Dinamo, a od 1994. do 1998. sportski direktor hrvatske nogometne reprezentacije.

(Hina) xad yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙