FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štimac najavio Skupštinu

Autor: dlug
ZAGREB, 13. veljače 2011. (Hina) - Bivši nogometni reprezentativac i kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Igor Štimac najavio je danas gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva" Hrvatske televizije da će se izvanredna Skupština HNS-a održati u nedjelju, 20. veljače, u hotelu "Westin" u Zagrebu.

"Skupština broji 49 delegata, a mi imamo potpisanu suglasnost njih 23. Vjerujem da će se odazvati i ostali i da će to biti skupština na kojoj ćemo osporiti izbor Markovića za predsjednika zbog kršenja statuta HNS-a i Zakona o športu", izjavio je Štimac.

Po njegovim riječima, HNS se prema nekim klubovima odnosi kao majka, a prema mnogima kao maćeha.

"Legitimitet Mamiću daje predsjednik Marković, a kada bi se primjenjivao kodeks ponašanja Mamić bi već odavno bio sankcioniran", rekao je Štimac i napomenuo da u hrvatskom nogometu vladaju dva lobija. Jedan od njih je on Zdravka Mamića koji se identificirao s Dinamom, a drugi je sudački iz Osijeka.

"Osijek bi, s obzirom da ima jednog prvoligaša, trebao imati jednog i pol suca koji ima pravo suditi Prvu HNL, a on ih sada ima sedam".

Štimac je pred televizijskim kamerama pročitao pismenu izjavu ovjerovitelja zapisnika sa skupštine HNS-a održane 17. prosinca Dragutina Marjanovića iz Koprivnice u kojoj on tvrdi da nije potpisao zapisnik koji je s lažnim potpisom ipak verificiran u gradskom uredu Grada Zagreba.

Štimac je rekao da se njegov negativan imidž u javnosti počeo stvarati kada je na splitskoj rivi dao podršku generalu Gotovini, a do tada je bio uzoran građanin, kapetan Hajduka i reprezentativac.

"U dvije godine mediji su napravili sve da me ocrne. Ja se svojih prijatelja nikad neću odreći, a imam i visok stupanj tolerancije i u životu se nikada nisam potukao", kazao je Štimac i napomenuo da on nije u nikakvom sukobu interesa zato što je njega brat, koji sada polaže pravosudni ispit, pravni zastupnik igrača Srne, Tičinovića i Ljubičića.

"Moj brat nema licencu FIFA-e kao što je ima sin Zdravka Mamića, a ja sam svoje dionice iz Hajduka dao na upravljanje jednom odvjetničkom uredu i ne sudjelujem u upravljačkim strukturama kluba", istaknuo je Štimac.

Po njegovim riječima, dva velikana našeg nogometa Zvonimir Boban i Davor Šuker s različitih pozicija gledaju na uključivanje u rad HNS-a.

"Žao mi je što je Šuker u pet minuta svog televizijskog nastupa upropastio sve ono dobro što je stvarao 20 godina. Tu je sam sebe najviše diskreditirao i pokazao da nije kompetentan za niti jednu funkciju u HNS-u, te da ga je sadašnja struktura HNS-a izmanipulirala. Mi smo ti koji trebamo govoriti da je Šuker naš band, a ne da on to sam za sebe tvrdi. Što se Bobana tiče, njemu ova situacija najviše odgovara kao i svima onima koji šute i drže se po strani, a ja bih volio da se on pojavi s određenim programom i ja ću biti uz njega kao i svakoga onog koji će donijeti boljitak hrvatskom nogometu", zaključio je Štimac.

(Hina) xad ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙