FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska trubačka zvijezda Randy Brecker u Lisinskom

Autor: tkol
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Kultni američki glazbenik, svjetska trubačka zvijezda te peterostruki dobitnik najveće američke diskografske nagrade Grammy, Randy Brecker nastupit će, sa Zagrebačkom filharmonijom i HGM jazz orkestrom Zagreb pod vodstvom uglednog austrijskog jazzera Sigija Feigla, u petak 18. veljače u Lisinskom, na koncertu "Zagreb Philharmonic Goes Jazz", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Brecker je najavio nezaboravan glazbeni doživljaj, a posebna zanimljivost njegova zagrebačkog nastupa bit će skladbe pripremljene za novi nosač zvuka, kojeg će taj ugledni svjetski glazbenik po prvi puta promovirati u javnosti.

Breckerova truba čuje se sa stotina albuma najraznolikih glazbenika - od Brucea Springsteena i Parliament-Funkadelic do Franka Sinatre, Horacea Silvera i Franka Zappe. Već četiri desetljeća nalazi se na vrhu glazbene ljestvice, a slavi ga i publika i kritika, a The Los Angeles Times ga je proglasio "zvučnim logom suvremenog jazza".

Glazbena večer, u petak u Lisinskom, bit će posvećena sjećanju na preminulog glazbenika i ikonu hrvatskog jazza Boška Petrovića, a kako je rekao Sigi Feigl, tim će povodom, Petrovićev učenik, mladi 14-godišnji vibrafonist Šimun Matišić izvesti njegovu skladbu "Sigurd's Garden" u aranžmanu Davora Kajfeša.

Koncert se održava uz potporu Austrijskog kulturnog foruma i Američkog veleposlanstva.

(Hina) xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙