FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade pijanističkog natjecanja S. Stančić

Autor: agrb
ZAGREB, 14. veljače 2011. (Hina) - Mladi talijanski pijanist Scipione Sangiovanni osvojio je prvu nagradu na upravo završenom EPTA međunarodnom pijanističkom natjecanju Svetislav Stančić, koje organizira EPTA Croatia - Udruga klavirskih pedagoga Hrvatske i Koncertna direkcija Zagreb.

Drugu nagradu četvrtog natjecanja, održanog od 7. do 13. veljače u Zagrebu, dobio je Andrey Gugnin iz Rusije, a treću Stephanie Proot iz Belgije te Varvara Nepomnyashchaya iz Rusije, izvijestila je danas Koncertna direkcija.

Sangiovanni je osvojio i posebnu nagradu za najbolju izvedbu zadane skladbe hrvatskih autora, po ocijeni stručnog suda (Nagrada i priznanje Hrvatskog društva skladatelja - 500 eura, koncert na Muzičkom biennalu Zagreb 2013. i koncert u okviru programa Osorskih glazbenih večeri 2012.).

Posebnu nagradu, koncert u Majstorskom ciklusu HRT-a, kao najbolji solist uz orkestar, po ocjeni dirigenta i članova Simfonijskog orkestra HRT-a, dobio je ruski pijanist Andrey Gugnin. On je proglašen i najboljim finalistom prema glasovima publike, za što je osvojio Zlatnik s motivom Zagreba i recital u okviru ovogodišnjih Zagrebačkih ljetnih večeri Koncertne direkcije Zagreb.

Najbolje plasirani hrvatski natjecatelji prema odluci Ocjenjivačkog suda je Stipe Bilić, koji je osvojio Nagradu Yamaha Music Fundation Europe (tisuću eura), dok je Nagradu Klavirske kuće Heferer iz Zagreba (također tisuću eura), po izboru donatora, dobio Karlo Ivančić iz Hrvatske.

EPTA - međunarodno natjecanje za pijaniste u dobi između 19. i 35. godine, održava se svake četvrte godine u Zagrebu, a u ocjenjivačkom sudu ovogodišnjeg natjecanja bili su Dmitri Bashkirov, Philip Fowke, Ida Gamulin, Naum Grubert, Vladimir Krpan, Eliso Virsaladze, Liquing Yang.

(Hina) xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙