FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi nimalo zabirnut suđenjem

Autor: djan
RIM, 16. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Prkosni talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je u srijedu da nije nimalo zabrinut što će se uskoro suočiti s optužbama za korištenje uslugama malodobne prostitutke i najavio da će svoj premijerski mandat odraditi do kraja.

"Za Boga miloga, uopće ne želim govoriti o tome. Recimo da, u najmanju ruku, uopće nisam zabrinut", odgovorio je Berlusconi na novinarsko pitanje o skandalu poznatu pod nazivom "Rubygate". Bio je to njegov prvi komentar otkako je sud u Milanu odlučio da će mu u travnju početi suđenje.

Talijanskom premijeru sudit će se zbog toga što je plaćao seksualne usluge plesačici Ruby, mladoj Marokanki Karimi El Mahrug, između veljače i svibnja 2010., dok je još bila malodobna, te zbog toga što je od policije u Milanu tražio da ju puste iz pritvora kamo je bila dospjela noću s 27. na 28. svibnja zbog krađe.

I Berlusconi i Ruby odbacuju optužbe, a djevojka koja je u studenome navršila 18 godina rekla je samo da je bila gošća na "sasvim normalnim i ozbiljnim" zabavama.

Riječ je o najtežem od triju sličnih skandala u koje je umiješan talijanski premijer. Do tri godine zatvora može biti kažnjen za spolni odnos s maloljetnicom i do dvanaest godina zatvora za zloporabu položaja.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙