FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napolitano odbio Berlusconijevu uredbu

Autor: akoz
RIM, 4. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano u petak je odbio potpisati ključnu vladinu uredbu o povećanju poreznih ovlasti lokalnih vlasti i time zadao udarac premijeru Silviju Berlusconiju.

Vlada je uredbu donijela na izvanrednom sastanku u četvrtak iako je te porezne mjere odbacila posebna parlamentarna skupina što je izazvalo bijes oporbe koja je Berlusconija optužila da ignorira parlament.

Napolitano, čiji je potpis potreban da bi uredba postala zakon, izjavio je da vlada nije slijedila ispravan postupak u pripremi uredbe.

Berlusconijeva odluka da u četvrtak silom progura uredbu pokazuje sve veću snagu Sjeverne lige, njegova glavnog koalicijskog partnera.

Tek će se vidjeti može li vlada brzo odgovoriti na Napolitanove primjedbe i provesti ispravke te hoće li Sjeverna liga nastaviti podržavati Berlusconija ako se ta mjera trajno blokira.

Čelnik Sjeverne lige Umberto Bossi, koji ima moć srušiti vladu, svojim je pristašama obećao dogovor o mjerama koji za cilj ima osnažiti lokalnu samoupravu i smanjiti doprinose bogatog talijanskog sjevera za jug zemlje.

(Hina) xakoz ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙