FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodstvo i članstvo maksimirskog HSS-a prešlo u HSLS

Autor: tkol
ZAGREB, 15. veljače 2011. (Hina) - Vodstvo i desetak članova HSS-a iz Gradske četvrti Maksimir, nezadovoljno radom zagrebačkog HSS-a i njegovog predsjednika Darka Vuletića, prešlo je u HSLS, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u HSLS-a.

Vodstvo maksimirskog HSS-a na čelu s Ivicom Palatinušem i zamjenik predsjednika Stipanom Matošem, te nekolicinom članova 13. veljače je potpisalo pristupnice HSLS-u, a kako je najavljeno iz te stranke, uskoro bi im se trebalo pridružiti još tridesetak HSS-ovaca.

Nezadovoljstvo radom zagrebačkog HSS-a gomilalo se, po Matoševim riječima, godinama, jer aktualnom HSS-ovom vodstvu trebaju samo "podobni koji samo klimaju glavom".

Čašu su, kako je rekao, prelili zadnji izbori za Glavnu skupštinu HSS-a. Po HSS-ovom statutu na svakih 50 članova u svakoj se gradskoj organizaciji odabire po jedan član, a kako Maksimir ima 157 članova, trebao je imati svoja tri predstavnika. "Predložili smo respektabilan broj naših uglednih članova od kojih nitko nije izabran", rekao je Matoš.

Bivši tajnik HSS-a Maksimir Ivan Purgar rekao je kako ih se "onemogućavalo da svojim radom doprinesu stranci, te su se stoga odlučili za prelazak u HSLS".

Ivica Palatinuš, koji nije nazočio današnjoj konferenciji za novinare će se, kako je rečeno, novinarima obratiti idući tjedan.

HSLS-u je, kako je podsjetio predsjednik zagrebačkog HSLS-a Velimir Srića, nedavno prišlo čelništvo i dio članstva sesvetskog HSS-a.

Ističući kako je HSLS stranka koja se čisti od karijerista i foteljaša te je otvorena za nove članove, Srića je naglasio kako samo tijekom zadnjih deset mjeseci zagrebački HSLS ima dvije trećine novih članova.

(Hina) xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙