FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HSLS traži referendum o Marjanu

Autor: pgas
SPLIT, 18. siječnja 2011. (Hina) - Vodstvo splitskoga HSLS-a traži referendum na kojem bi se građani očitovali o "osjetljivim gradskim temema" kao što je Park šuma "Marjan" u kojoj je prije dva dana nekoliko tisuća Splićana prosvjedovalo protiv bilo kakve gradnje na tom području, a posebice protiv zamisli gradonačelnikove supruge da na Marjanu tik uz morsku obalu gradi ugostiteljski objekt od 300 metara četvornih.

HSLS drži da pri odlukama "o posebno osjetljivim gradskim temama, kao što je Marjan, treba uključiti široku javnost, sve do referenduma građana", izjavila je na današnjoj konferenciji predsjednica splitskoga HSLS-a Ljiljana Vidučić. Istaknula je kako splitski liberali podupiru prijedlog prosvjednika od prije dva dana o zabrani gradnje na Marjanu dok Splitsko-dalmatinska županija ne donese prostorni plan područja posebnih obilježja.

Po Vidučićevim riječima, splitski HSLS od gradonačelnika Željka Keruma traži "jasno odvajanje privatnih od javnih interesa te jasno stavljanje javnih interesa ispred privatnih".

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙