FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hum na Sutli: ogranak HSS-a prešao u A-HSS

Autor: zkra
HUM NA SUTLI, 20. siječnja 2011. (Hina) - Gotovo cijela općinska organizacija HSS-a u Humu na Sutli - 61 član s publicistom i književnikom Božidarom Brezinščakom Bagolom na čelu, donedavnim općinskim načelnikom - prešla je u Autohtonu seljačku stranku (A-HSS), izvijestila je A-HSS.

"Ovo je velika stvar za našu stranku u Zagorju i potvrda što članovi misle o HSS-u kao stranci koja se zadnjih godina, posebno za vladavine Zlatka Tomčića pa do aktualnog Josipa Friščića, udaljila od nauka braće Radić, Mačeka, a potpuno je prešućivan njezin veliki predsjednik Drago Stipac", izjavio je danas Stanko Majdak, predsjednik zagorskog i potpredsjednik A-HSS-a na državnoj razini.

Ustvrdio je kako sve stranke koje su se stopile s HDZ-om čeka ista sudbina: nestanak s hrvatske političke scene.

"Ovo je samo val koji kreće iz Zagorja prema Hrvatskoj, jer postoje naznake da će cijele organizacije HSS-a prelaziti u A-HSS", rekao je Majdak.

A-HSS je dio vladajuće koalicije u Krapinsko-zagorskoj županiji, a na prošlim lokalnim izborima osvojili su tri mandata koja su bila presudna da koalicija predvođena SDP-om ima većinu u Županijskoj skupštini.

(Hina) xzkra yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙