FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstava "Mauzer" 19. veljače premijerno u ZKM-u

Autor: agrb
ZAGREB, 15. veljače 2011. (Hina) - Predstava "Mauzer", u režiji Boruta Šeparovića, autorski projekt nadahnut "Grobnicom za Borisa Davidoviča" Danila Kiša i "Mauzerom" Heinera Muellera, premijerno će se izvesti 19. veljače na sceni "Miško Polanec" u Zagrebačkom kazalištu mladih, izvijestilo je danas to kazalište.

To je predstava o konstrukciji i dekonstrukciji biografija revolucionara, pustolova i intelektualaca i njihovoj sudbini, putovanje kroz posljednjih dvadeset godina hrvatske stvarnosti koje propituje kako nastaju mitovi jednog društva i što ostaje od činjenica kad ih očistimo od fikcija, okolnosti koje su im pomogle da ostaju ili bivaju svrgnuti s javnog trona, ustvrdio je u najavi predstave njezin redatelj Borut Šeparović.

"Mauzer" se bavi pseudodokumentarizmom, propituje gdje je granica između fikcije i stvarnosti, to je neka vrsta kazališnog CSI-ja, koji istražuje konstrukciju hrvatskih mitova, dodao je Šeparović, napomenuvši kako je iz tekstova koji su služili kao izvorište napravljen novi tekst za izvođenje, a predlošci su postavljeni u kontekst današnjice.

Uloge moderatora u predstavi imaju glumci Jadranka Đokić, Krešimir Mikić, Zoran Čubrilo i Frano Mašković, dramaturg je Goran Ferčec, a kostimografkinja Doris Kristić.

(Hina) pp/xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙