FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 15. veljače 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati.

ZAGREB - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor odlučno je odbacila prozivke da se MUP, istragom komunističkih zločina u izbornoj godini, svrstao uz HDZ-ovu predizbornu politiku, naglasivši kako je osnovni i jedini cilj policije istražiti zločine i otkriti tko ih je počinio, bez obzira o kome je riječ. "Ne radi se o tome da se bilo tko usudio nasrnuti na antifašizam, koji je ugrađen u izvorišne osnove hrvatskog Ustava i na to smo ponosni. Ovdje se radi o nečemu drugome, o komunističkim zločinima", rekla je Kosor u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada". "To može pridonijeti i da se zauvijek zatvore neke povijesne knjige, da više nismo opterećeni onim što je bilo jučer i prekjučer, a premalo onim što je danas", dodala je predsjednica Vlade.

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor vezano uz njezine najave o mogućnostima da se u ovoj godini zaposli i do 150 tisuća ljudi, naglasila je da je, unatoč negativnom odjeku te njezine izjave u dijelu medija i javnosti, i dalje stava da je to moguće ostvariti, posebno ako, a u što vjeruje, "opipljive rezultate" daju veliki vladini investicijski projekti, dio kojih je u tijeku. "Podsjećam da smo prošle godine zaposlili 147.000 ljudi, što je 20 posto više nego u 2009. Ako je teške 2010. zaposleno 147 tisuća ljudi, zašto ne bi u ovoj ili idućoj zaposlili 150 tisuća", rekla je premijerka u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada". Ponovila je kako vjeruje u pozitivan odgovor Europske komisije na plan restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta, pozvavši uprave i sindikate u škverovima da više o svim pitanjima vezanima uz brodogradnju detaljno izvještavaju zaposlenike, te potvrdivši da će država podnijeti teret dugovanja brodogradilišta u iznosu od oko 10 milijardi kuna. "Jednako kao što strepe škverani strepim i ja, i ministar Popijač, cijela Vlada i jednako ćemo skakati od sreće kada, vjerujem, dođe potvrda iz Bruxellesa, jer je to pitanje svih pitanja, ne samo zbog pregovora, nego i kako će ti ljudi sutra živjeti", poručila je Kosor.

DUBROVNIK - U organizaciji Međunarodne skupštine pravoslavlja iz Atene i Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda iz Moskve u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici sinoć je otvorena 20. godišnja Skupština pravoslavlja. Ovogodišnja skupština održava se u Dubrovniku pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića, a trodnevni skup čija je tema Multikulturalni projekt u suvremenoj Europi i problemi duhovnog identiteta naroda, okupio je sudionike iz 22 zemlje. Obračajući se okupljenima predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić kazao je kako je Hrvatska počašćena što je izabrana za održavanje ove konferencije koja potiče dijalog i suradnju među narodima i pripadnicima različitih vjera. "Kao srednjeeuropska i istodobno mediteranska država Hrvatska se našla, tako reći, na raskrižju triju najvećih monoteističkih religija - kršćanstva, islama i judaizma", kazao je predsjednik Sabora Bebić. Otvaranju konferencije nazočili su zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić, saborski zastupnik Milorad Pupovac, predsjednik Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda Valerij Arkadijevič Aleksejev, predstavnici Dubrovačke biskupije te vjerskih zajednica iz Dubrovnika, ruski veleposlanik u Hrvatskoj Robert Markaryan te drugi gosti i uzvanici. Skup s radom nastavlja danas.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙