FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sulejman: Egipat neće biti uvučen u kaos

Autor: nbar
ZAGREB/KAIRO, 10. veljače 2011. (Hina) - Egipatski potpredsjednik Omar Sulejman, kojem je predsjednik Hosni Mubarak prenio dio svojih ovlasti, rekao je u četvrtak navečer u svom televizijskom govoru naciji da Egipat neće biti uvučen u kaos, te pozvao Egipćane da prestanu prosvjedovati i da se vrate na svoja radna mjesta.

Sulejman je rekao da je napravljen detaljan plan za miran prijenos vlasti, te dodao da je vojska "štitila revoluciju mladih". Prema nepotvrđenim vijestima, u dvotjednim sukobima Mubarakovih pristalica i protivnika poginulo je tristotinjak ljudi.

"Slušajte svoju savjest a ne strane sile", poručio je Sulejman Egipćanima te zatražio od njih da prestanu prosvjedovati i da se vrate na svoja radna mjesta.

"Radit ćemo zajedno s odlučnošću Egipćana, obećao sam Bogu i vama da ću raditi u interesu ovog naroda i za njegovu dobrobit", kazao je Sulejman na kraju svog obraćanja.

Stotine tisuća prosvjednika okupljenih na glavnom trgu Tahriru u Kairu s nezadovoljstvom su saslušali govor egipatskog potpredsjednika.

(Hina) xnab ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙