FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Purdin branitelj uložio žalbu na odluku o pritvoru

Autor: zkre
MOSTAR, 10. veljače 2011. (Hina) - Odvjetnik Josip Muselimović uputio je u četvrtak žalbu na odluku Suda BiH o produljenju ekstradicijskog pritvora hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi, o kojoj će se kazneno vijeće suda BiH vjerojatno očitovati tijekom sljedećeg tjedna.

Odvjetnik Muselimović je potvrdio za Hinu da je žalbu uputio u četvrtak, opetujući tvrdnje kako se optužbe za ratne zločine protiv Purde temelje na iznuđenom priznanju krivnje dok je bio u srpskom logoru te da on ni na kakav način nije s njima povezan.

„Najtragičnije u svemu tome jest što su i oni koji su montirali i inzistiraju na pritvoru, odnosno ekstradiciji, znaju da u njegovim radnjama nema nikakvog kaznenog djela. Ja sam stoga duboko uvjeren da će gospodin Tihomir Purda ići svojoj kući“, rekao je Muselimović.

Sud BiH potvrdio je da bi se rasprava o žalbi Purdina odvjetnika trebala održati tijekom sljedećeg tjedna. Prema riječima glasnogovornice suda Selme Hadžić posebno kazneno, izvanraspravno vijeće suda BiH donijet će odluku pošto sasluša argumente državnog odvjetništva i obrane.

Sud BiH donio je u srijedu odluku o produljenju ekstradicijskog pritvora Purdi do šest mjeseci, kako bi sud dobio potrebno vrijeme da odluči o zahtjevu za njegovim izručenjem Srbiji.

Srbijansko pravosuđe Purdu tereti za navodno sudjelovanje u ubojstvu dvojice i teškom ranjavanju jednog pripadnika bivše JNA tijekom borbi vođenih oko Borova Naselja 1991. godine, zbog čega je za njim 2008. godine posredstvom Interpola raspisalo međunarodnu tjeralicu na temelju koje je Purda i uhićen u BiH gdje se nalazi u ekstradicijskom pritvoru.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙