FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za Dan europskoga broja 112 milenijska fotografija

Autor: ipet
ZAGREB, 9. veljače 2011. (Hina) - Središnja manifestacija obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 u Republici Hrvatskoj održat će se 11. veljače na zagrebačkome Trgu bana Josipa Jelačića gdje će učenici, pripadnici hitnih službi i udruga građana, koje su svojom djelatnošću vezane uz sustav zaštite i spašavanja, formirati ljudski lanac u obliku broja 112, a Šime Strikoman snimit će milenijsku fotografiju.

Ove će se godine uz Dan jedinstvenog europskog broja 112 obilježiti i 20 godina od donošenja odluke da se stvori europski broj za hitne situacije 112 koji je zajednički svim državama članicama Europske unije i služi za besplatno nazivanje hitnih služba, priopćila je danas Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) koja je i organizator spomenute manifestacije.

Kako je najavljeno, snimanju 223. milenijske fotografije po projektu fotografa Šime Strikomana nazočit će mnogi ugledni gosti, a očekuje se i dolazak šefa Delegacije Europske komisije u RH Paula Vandorena.

Dan jedinstvenog europskog broja 112 obilježit će se u našoj zemlji četvrti put, a taj je jedinstveni broj kod nas uveden u veljači 2005. kada se Republika Hrvatska pridružila jedinstvenom europskom projektu omogućavanja dojavljivanja nesreća i potreba za djelovanjem žurnih službi na jedinstveni broj.

Ističe se da je tijekom šestogodišnje primjene broj 112 stekao povjerenje hrvatskih građana i turista koji dolaze u Hrvatsku, o čemu svjedoči i više od milijun i osamsto tisuća poziva tijekom prošle godine, od koji je više od pet tisuća bilo na stranim jezicima.

Broj 112 u Republici Hrvatskoj uspješno objedinjava djelovanje svih žurnih službi, a istodobno je i potpora djelovanja svih tijela središnje i lokalne vlasti i uprave u poplavama, požarima, potragama i drugim situacijama u kojima se koordinira djelovanje više žurnih službi, stoji u priopćenju DUZS-a.

(Hina) pp/xipet ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙