FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: razgovor o onečišćenju zraka

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 8. veljače 2011. (Hina) - Za praćenje kakvoće zraka u Slavonskome Brodu Ministarstvo zaštite okoliša osigurat će još jednu pokretnu mjernu postaju, a postojeća će za petnaestak dana dobiti privremeni mjerač kako bi se mogla pratiti koncentracija benzena, rekao je novinarima ministar Branko Bačić nakon sastanka koji je u Slavonskome Brodu održao s gradskim i županijskim čelnicima vezano uz rješavanje problema onečišćenje zraka uzrokovano radom rafinerije u susjednome Bosanskom Brodu.

Dodao je da bi trajni mjerač benzena mogao biti postavljen za 120 dana i kako su se na sastanku dogovorili da će se sa službom 112 uspostaviti "on-line kontakt" kako bi se građani upozorili na nečistoću zraka i što prije obavijestila tijela susjedne države kako bi mogla reagirati, a Zavod za javno zdravstvo zadužen je za izradu studije o utjecaju na okoliš.

Prije odlaska u Bosanski Brod, gdje će s gdje će s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BIH Mladenom Zirojevićem i ministricom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić obići bosansko-brodsku "Rafineriju nafte" i razgovarati s predstavnicima njezinih vlasnika, Bačić je rekao kako će im predati godišnje izvješće o praćenju kakvoće zraka s automatske postaje koje dokazuje da su u Slavonskome Brodu prošle godine 84 puta prekoračene dopuštene vrijednosti sumporovodika i lebdećih čestica.

"Tražit ćemo da se Hrvatska uključi u proces izdavanja ekološke dozvole za rad rafinerije u Bosanskome Brodu sukladno Espoo konvenciji", rekao je Bačić i dodao kako će tražiti i da se našemu ministarstvu u roku od 15 dana dostave planovi rekonstrukcije bosanskobrodske rafinerije nafte.

"Nećemo nikoga napadati, ali nećemo stati ni s našim aktivnostima dok se problem ne riješi", rekao je nakon sastanka u Slavonskome Brodu predstavnik Građanske inicijative za čist zrak Vlado Prskalo.

(Hina) xvruz ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙