FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast nezaposlenosti u španjolskom turističkom sektoru

Autor: mpuk
MADRID, 9. veljače 2011. (Hina/AFP) - Nezaposlenost u španjolskom turističkom sektoru, ključnom za posrnulo gospodarstvo, porasla je u prošloj godini, priopćila je u utorak vlada.

Nezaposlenost je u tom sektoru porasla u 2010. na 15,7 posto, sa 14,5 posto u prethodnoj godini, priopćilo je ministarstvo turizma.

To je oko sedam postotnih bodova više od razine u uslužnom sektoru u cjelini, ali manje od ukupne stope nezaposlenosti u Španjolskoj u 2010., koja je premašila 20 posto.

U četvrtom je tromjesečju turizam imao udio u španjolskom bruto domaćem proizvodu od 10 posto i zapošljavao je 2,1 milijun ljudi, što je 1,8 posto manje nego godinu dana ranije i 11,3 posto ukupnog radno sposobnog stanovništva.

Ministarstvo turizma objavilo je prošlog mjeseca da je broj međunarodnih turističkih dolazaka porastao u prošloj godini za 1,0 posto.

Svjetska turistička organizacija UN-a izvijestila je ranije da je Španjolska pala s trećeg na četvrto mjesto na ljestvici najposjećenijih zemalja svijeta u 2010., iza Francuske, Sjedinjenih Država i Kine.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙