FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Bajs u Tel Avivu na promociji turizma

Autor: tmis
ZAGREB, 7. veljače 2011. (Hina) - U sklopu promocije hrvatskog turizma na inozemnim tržištima danas se u izraelskom Tel Avivu održava Hrvatski turistički dan kojemu, uz izraelske i hrvatske turističke partnere, prisustvuje i ministar turizma Damir Bajs, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma.

Hrvatski turistički dan u Tel Avivu uključuje poslovnu radionicu i Hrvatsku večer na kojoj će se, slijedom dobre suradnje i pozitivnih iskustava na sličnim prezentacijama u Japanu, Kini i Indiji, uz hrvatski predstaviti i slovenski turizam.

Hrvatsku će ponudu na toj večeri predstaviti direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić, dok će to u ime Slovenske turističke organizacije učiniti Maja Pak.

Ministar turizma i predsjednik HTZ-a Damir Bajs u sklopu Hrvatskog turističkog dana danas će se u Tel Avivu susresti i s izraelskim ministrom turizma Stasom Miesezhnikovim.

Hrvatski turistički dan i večer u Tel Avivu uvod su u nastup HTZ-a na međunarodnom sajmu turizma International Mediterranean Tourism Market-IMTM 2010, koji se u tom gradu održava od 8. do 9. veljače. Na tom će sajmu Hrvatska biti predstavljena kao atraktivno i kvalitetno turističko odredište, s posebnim naglaskom na ekološku očuvanost.

To će ujedno, kako ističu iz Ministarstva turizma, biti i dobra prilika za proširivanje poslovnih kontakata i ostvarenje što bolje suradnje predstavnika turističkog gospodarstva, s ciljem povećanja broja dolazaka i noćenja izraelskih turista u Hrvatsku u ovoj godini.

Izraelskih turista je i prošle godine u Hrvatskoj bilo više nego u godini prije.

Po podacima dobivenih iz Ministarstva turizma došlo ih je 32,7 tisuća ili 8,7 posto više nego 2009., dok su s više od 80,3 tisuće noćenja Izraelci ostvarili porast od 16,4 posto.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙