FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bliskoistočni Kvartet o utjecaju krize u Egiptu na pregovore

Autor: mhaj
MUENCHEN , 5. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Kvartet bliskoistočnih mirovnih pregovarača (UN, EU, Rusija i SAD) u subotu je na marginama sigurnosne konferencije u Muenchenu izvijestio kako će mu u ovome trenutku prioritet biti utjecaj dramatičnih događaja u Egiptu i drugdje u regiji na privremeno prekinute mirovne pregovore između Izraelaca i Palestinaca.

Kvartet u priopćenju navodi da daljnje odgode u pregovorima mogu "iznimno štetiti regionalnom miru i sigurnosti".

Američka državna tajnica Hillary Clinton, glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, šefica vanjskih poslova EU-a Catherine Ashton i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nazočili su sastanku Kvarteta tijekom međunarodne sigurnosne konferencije u Muenchenu.

"Članice Kvarteta razmotrile su implikacije ovih događaja na arapsko-izraelski mir te su se složile da o svemu nastave razgovarati na predstojećim sastancima", navodi se u priopćenju sa sastanka.

Kvartet također "poziva strane u sukobu da pokušaju nadvladati trenutačne prepreke u mirovnom procesu". U priopćenju Kvarteta stoji kako četiri strane ponovno ističu potporu zaključenju izraelsko-palestinskih pregovora do rujna te se najavljuje njihov sastanak polovinom ožujka.

(Hina) xmh ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙