FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović završio posjet Njemačkoj

Autor: dvla
FRANKFURT, 21. siječnja 2011. (Hina) - Prijemom kod gradonačelnice Frankfurta na Majni Petre Roth i susretom s predstavnicima hrvatskih iseljenika, hrvatski predsjednik Ivo Josipović okončao je trodnevni posjet Njemačkoj.

"Vi ste dio Hrvatske unatoč tomu što živite ovdje i što ste dobro integrirani u njemačko društvo", rekao je Josipović obraćajući se iseljenicima.

Gradonačelnica Frankfurta na Majni Petra Roth istaknula je kako je hrvatska zajednica u tom gradu vrlo dobro uklopljena u njemačko društvo. "Hrvati su vrlo dobro integrirani", rekla je okupljenim predstavnicima hrvatskih iseljenika.

Hrvatski predsjednik se prije toga obratio sudionicima njemačko-hrvatskog gospodarskog foruma u Mainzu te je tom prigodom prvi službeni posjet Njemačkoj ocijenio vrlo uspješnim.

"Da se odnosima s Njemačkom pridaje velika važnost podržava i činjenica da se ovdje sa mnom nalazi pola Vlade", našalio se Josipović aludirajući na hrvatske ministre gospodarstva i vanjskih poslova, Đuru Popijača i Gordana Jandrokovića koji su se nalazili u sastavu izaslanstva koje je pratilo predsjednika u Njemačkoj.

Josipović je prvog dana službenog posjeta Njemačkoj razgovarao s predsjednikom njemačkog parlamenta Norbertom Lammertom, a u četvrtak se susreo s njemačkim predsjednikom Christianom Wulffom, kancelarkom Angelom Merkel te berlinskim gradonačelnikom Klausom Wowereitom.

Posljednjeg dana boravka u Njemačkoj, osim sa gradonačelnicom Frankfurta, našao se i s premijerom savezne pokrajine Rheinland-Pfalz (Porajnje-Falačka) Kurtom Beckom.

U pratnji brojnih hrvatskih poduzetnika Josipović je održao i niz susreta vezanih uz unapređenje njemačko-hrvatske gospodarske suradnje.

Hrvatski predsjednik je zajedno sa suprugom u petak navečer iz frankfurtske zračne luke odletio za Zagreb.

(Hina) xnkre yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙