FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mollierovim "Don Juanom" počeo Virkas

Autor: spar
VIROVITICA, 4. veljače 2011. (Hina) - Praizvedbom Mollierova "Don Juana" u Virovitici su večeras počeli 7. virovitički kazališni susreti - Virkas.

Festival, koji će trajati do 13. veljače, otvorio je ministar kulture Jasen Mesić, naglasivši kako će Ministarstvo kulture RH pomagati programske aktivnosti virovitičkoga kazališta.

U režiji Dražena Ferenčine adaptiranu inačicu "Don Juana" izveo je ansambl Kazališta Virovitica, a naslovnu ulogu tumačio je Mijo Pavelko.

Ministar kulture Jasen Mesić, čestitajući ansamblu na uspješnoj premijeri te virovitičkoj kazališnoj publici na odanosti kazalištu, zaželio je organizatorima i publici da festival protekne u ugodnoj atmosferi, dobrim predstavama i punom gledalištu.

Već tradicionalni Virkas će ove godine u Virovitici, Slatini, Orahovici, Suhopolju, Pitomači, Voćinu i Gradini do 13. veljače ugostiti 10-tak domaćih kazališta, a svoje predstave donose i kazališta iz Celja i Tuzle. U nedjelju, 6. veljače, u sklopu kazališnih susreta Band Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik održat će koncert dječjih pjesama, a obilježit će se i 111. godišnjica od prve igrane predstave u Virovitici.

Ravnatelj virovitičkoga kazališta Miran Hajoš istaknuo je kako je ovogodišnji program Virkasa namijenjen svim generacijama, te da očekuju približan broj posjetitelja kao i lani kada je predstave na Virovitičkim kazališnim susretima gledalo više od pet tisuća ljubitelja kazališne umjetnosti.

Festival je primjer uspješne suradnje hrvatskih kazališta kao i umrežavanje regionalnih kazališta te pridonosi razvoju kulture čitave regije.

(Hina) xztes ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙