FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalmatinski HUP poziva na uklanjanje administrativnih zapreka

Autor: pgas
SPLIT, 4. veljače 2011. (Hina) - Vodstvo dalmatinske podružnice Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na današnjoj je konferenciji za novinare pozvalo Vladu da iznađe načina i ukloni administrativne zapreke na svim razinama i kazni one činovnike koji ne poštuju zakonske rokove od 30 do 60 dana za izdavanje dokumenata potrebnih poduzetnicima.

"Poduzetnici moraju u roku od 30 dana platiti PDV, kamate za zajam, porez, a ako to ne urade u tom roku snose sankcije, dok državni činovnici koji prekoračuju rokove od 30 do 60 za izdavanje dokumenata koje su tražili poduzetnici ne snose nikakvu odgovornost, a posljedice trpe poduzetnici", rekao je predsjednik Izvršnog odbora dalmatinskog HUP-a Hrvoje Marušić.

Po njegovim riječima, Vlada mora poslati jasnu poruku da će biti sankcionirani oni državni činovnici, koji ne poštuju zakonski rok od 30 do 60 dana za izdavanje dokumentacije koju potražuju poduzetnici.

"Nema gospodarskog razvitka bez poštivanja ovih rokova. Naša je administracija kočničar razvoja gospodarstva i države u cjelini", ocijenio je Marušić.

Po njegovim riječima, HUP podupire najavu premijerke Jadranke Kosor da bi se u ovoj godini moglo radno aktivirati oko 150 tisuća ljudi, ali tu je nakanu nemoguće realizirati bez poduzetnika kojima zapreke stvara, kako je rekao, glomazna, neučinkovita i skupa administracija na svim razinama.

Marušić smatra da sadašnjih više od 550 jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj treba smanjiti "na minimu minimuma", te ustrojiti najviše pet gospodarskih regija.

Marušić je izvijesti da je prošlog tjedna bio u izaslanstvu HUP-a na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Domagojem Miloševićem.

"Zadovoljni smo tim sastankom jer Milošević dolazi iz poduzetničkog miljea i razumije poduzetničke poteškoće te se nadamo da će se u Vladi zauzimati za njihovo prevladavanje", kazao je Marušić.

(Hina) xpgas yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙