FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 3. veljače 2011. (Hina) - Donoimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Sve osim prvoga servisa danas je bilo idealno, sve mi se posložilo i stvarno sam uživao na terenu, kazao je Ivan Ljubičić koji se bez većih problema plasirao u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Zagrebu. U dvoboju drugog kola Ljubičić je nakon 68 minuta igre pobijedio Nijemca Daniela Brandsa s uvjerljivih 6:2, 6:3 i plasirao se po četvrti puta u četvrtfinale u dosadašnjih šest izdanja jedinoga hrvatskog dvoranskoga ATP turnira. Od ponedjeljka naš najbolje plasirani tenisač na ATP ljestvici protiv Brandsa je imao svega 51 posto prvoga servisa, ali i s tim lošim postotkom je imao 85 dobivenih poena, te Nijemcu nije dopustio nijednu loptu za obrat.

ZAGREB - U susretu drugog kola ATP teniskog turnira u Zagrebu hrvatski tenisač Ivan Dodig je pobijedio Ukrajinca Ilju Marčenka 6:2, 6:3 i izborio plasman u četvrtfinale gdje ga očekuje Ivan Ljubičić. Ovom pobjedom Dodig je uzvratio 82. tenisaču svijeta za prošlogodišnji poraz u drugom kolu zagrebačkog turnira. Ljubičić i Dodig do sada su međusobno igrali dva puta i oba susreta je dobio Ljubičić. Prošle godine u Stockholmu i Umagu. Međutim, Dodig je pružio sjajan otpor osvojivši u oba meča prvi set.

ZAGREB/EILAT - Hrvatska ženska teniska reprezentacija upisala je i drugi poraz na turniru Prve skupine Fed kupa koji se igra u Izraelu. Nakon poraza od Grčke, hrvatske tenisačice su danas izgubile i od Bjelorusije predvođene devetom igračicom svijeta Viktorijom Azarenkom. Bjelorusija je pobijedila 3:0, pa Hrvatska nakon dva kola ima dva poraza, jer je i dan ranije izgubila od Grčke 0:3. U petak će Hrvatska igrati protiv Austrije, no ima još samo teoretske šanse da izbjegne posljednje mjesto u grupi. Ukoliko doista završi na četvrtoj poziciji u subotu će igrati odlučujući meč za ostanak u ovom rangu, protiv neke od posljednjeplasiranih sastava iz preostale tri skupine.

ZAGREB - Europska nogometna federacija (Uefa) je objavila kako će prvog ožujka ove godne početi prijave za internetsku prodaju ulaznica za Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine. Svi zainteresirani će ulaznice moći kupiti preko Uefine internetske stranice www.uefa.com, ali cijene još nisu objavljene. Nagađa se kako će se cijene kretati između 30 i 600 eura. U prodaji će biti pojedinačne ulaznice, kao i kompleti ulaznica za reprezentacije. Kako kvalifikacije još uvijek nisu završene i nije poznato 16 sudionika EURO-a, navijači kupuju ulaznice 'na slijepo'. Nakon prijava na Uefinu stranicu lutrijom će biti odlučeno tko će ih moći kupiti. Europsko prvenstvo će se održati od 8. lipnja do prvog srpnja 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Na raspolaganju je ukupno oko 1,4 milijuna ulaznica za 31 utakmicu. UEFA je za svoje potrebe (sponzori, gosti i uzvanici), "rezervirala" četvrtinu ulaznica.

ZAGREB - Hrvatska muška skijaška reprezentacija danas je na Sljemenu odradila posljednji trening na domaćem terenu prije odlaska na nove utrke Svjetskog kupa. Pod budnim okom trenerske ekipe na sunčanim sljemenskim stazama trenirali su Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal i Tin Široki. "Danas je na Sljemenu toliko lijepo vrijeme da smo zaista uživali te smo odlučili i produžiti trening, jer su uvjeti bili odlični. Trenirali smo svi skupa, a na kraju treninga odvojili smo vrijeme za slikanje s djecom skijaških početnika vrtićke dobi kao i s navijačima koji su se zatekli na Sljemenu," kazao je vodeći skijaš Svjetskog kupa Ivica Kostelić. Ovoga vikenda Ivicu očekuju dvije utrke u Hinterstoderu, u subotu je na rasporedu superveleslalom, a u nedjelju veleslalom.

"Zaista se dobro osjećam prije odlaska u Hinterstoder gdje nikad nisam bio i ne poznajem stazu. Nadam se samo da nije preravno. Dosta toga će ovisiti i o materijalu," izjavio je Kostelić. Nakon Hinterstodera slijedi Svjetsko prvenstvo koje će se od 7. do 20. veljače održati u Garmisch-Partenkirchenu.

CRANS MONTANA/ZAGREB - Hrvatski skijaš Sebastian Brigović osvojio je 57. mjesto u spustu na svjetskom juniorskom prvenstvu u Crans Montani. Mladi 19-godišnji Riječanin imao je više od četiri sekunde zaostatka za pobjednikom Slovencem Boštjanom Klineom. Drugo mjesto je osvojio Austrijanac Frederic Berthold, dok je treći bio njegov sunarodnjak Otmar Striedinger. Danas je bio na rasporedu i ženski slalom u kojem nastupile i dvije hrvatske skijašice, nažalost obje su ostale bez plasmana. Iva Mišak nije završila prvu, a Tea Palić drugu vožnju. Zlato je osvojila Austrijanka Jessica Depauli.

ZAGREB - Rukometni trener Nenad Kljaić, koji je do prije dva dana obnašao dužnost šefa struke u hrvatskom prvaku CO Zagrebu održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je sat i pol vremena govorio o razlozima svoje smjene i pritom iznio niz optužbi i indicija koje terete čelnike kluba i saveza. "Ja nemam konkretne dokaze za sve navode, ali sam niz primjera iznio i pohranio u odvjetničkom uredu u slučaju da se meni nešto dogodi, a radi se o indicije s kojima bi se trebale pozabaviti nadležne državne institucije", kazao je Kljaić i rekao mu se u posljednja dva dana dogodio čitav niz "čudnih stvari", od prisluškivanja telefona do pokušaja "skidanja" svih datoteka sa njegova osobnog računala. Kljaić je naglasio da razlog njegove smjene ne može biti prestajanje važnosti privremene trenerske licence, jer mu ona traje do kraja ožujka i još uvijek ima vremena sa se ona obnovi ili da on završi Kineziološki fakultet na kojem je apsolvent.

"Dobio sam iz ureda hrvatskog rukometnog saveza stranicu upisnika privremene licence iz koje se jasno vidi da moja vrijedi do ožujka i očito to nije bio razlog smjene nego moje viđenje igre naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. Uostalom, puno gore kritike na Golužino vođenje dao je bivši izbornik Lino Červar, samo on je to rekao 'u rukavicama", kazao je Kljaić.

Po njemu, peto mjesto na SP se ne može smatrati neuspjehom jer je ispunjen glavni cilj, igranja u kvalifikacijama za nastup na Olimpijskim igrama, ali je po njemu naša reprezentacija po kvaliteti trebala igrati u poluzavršnici.

"Svi moji problemi počeli su kada sam ta neka zapažanja o utakmici Hrvatska - Alžir rekao na jednoj televizijskoj postaji na što mi je odmah iz Švedske Slavko Goluža oštro odgovorio, pa je rekao i neke stvari koje će se dogoditi u narednih nekoliko dana, a koje su samo njemu i ljudima oko njega bile poznate. Goluža je bio dobar klupski igrač. Čovjek od zadatka, ali nije bio nositelj momčadi ni u mojoj niti u 'Linovoj' generaciji.

ZAGREB - Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, igrači do 21 godine, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2013. godine održati u Izraelu igrat će u skupini 5, a suparnici će joj biti Španjolska, Švicarska, Gruzija i Estonija. "Zna se tko su i što su Španjolci u europskom i svjetskom nogometu, i u seniorskoj konkurenciji, a i u mlađim dobnim kategorijama. Švicarska je, pak, posljednjih desetak godina konstantno u vrhu, od U-16 pa do U-21 reprezentacije. Dovoljno je pogledati rezultate. Gruzija? Mogu s punim pravom reći da odlično poznajem silan potencijal gruzijskog nogometa, a na kraju, Estonija nije Andora... Dakle, grupa nije nimalo lagana, dapače", rekao je novi izbornik naše mlade reprezentacije Ivo Šušak.

LONDON - Engleski nogometni prvoligaš Arsenal do kraja će sezone biti bez vratara Lukasza Fabianskog (25) koji se mora podvrgnuti operaciji ramena. Fabianski se ove sezone ustalio na mjestu prvog vratara Arsenala, ali se ozlijedio tijekom zagrijavanja prije susreta protiv Manchester Cityja odigranog 5. siječnja. Nakon ozljede Fabianskog mjesto među vratnicama "topnika" zauzeo je još jedan Poljak, 20-godišnji Wojciech Szczesny koji je vrlo dobro oabio posao u sedam utakmica u kojima je dobio priliku prije no što se prošloga vikenda na vrata nije vratio iskusni Španjolac Manuel Almunia koji je izbivao iz sastava od rujna zbog ozljede gležnja. "Sada će se za mjesto u momčadi boriti Szczesny i Almunia, a u subotu će protiv Arsenala prednost dobiti Wojciech", izjavio je manager Arsenala Wenger.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙