FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj za nagradu "Anto Gardaš"

Autor: macu
ZAGREB, 3. veljače 2011. (Hina) - Društvo hrvatskih književnika (DHK) i njegov slavonsko-baranjsko-srijemski ogranak raspisali su peti natječaj za godišnju književnu nagradu "Anto Gardaš" za koju se mogu natjecati nakladnici i autori prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2010. na hrvatskom književnom jeziku, izvijestio je danas DHK.

Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od triju istaknutih hrvatskih književnika za djecu i mladež, objavit će do kraja travnja odluku o dobitniku te nagrade koja se sastoji od povelje i 10.000 kuna.

Na natječaj treba poslati tri primjerka knjige na adresu DHK u Zagrebu do 15. ožujka 2011. Rezultati natječaja bit će objavljeni u dnevnim novinama, književnim listovima te u elektroničkim medijima. Nagrada dobitniku bit će uručena u Osijeku u svibnju 2011.

Društvo hrvatskih književnika Zagreb i DHK - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski utemeljili su godišnju Nagradu “Anto Gardaš“ za najbolji dječji roman ili zbirku pripovijedaka. Lani je tu nagradu dobila Nada Mihelčić za roman "Zeleni pas".

Anto Gardaš (1938.-2004.) objavio je četrdesetak knjiga, uglavnom za mlađe čitatelje - romane, bajke, priče, pjesme i igrokaze te pet samostalnih zbirki haiku poezije. Bio je i predsjednik slavonsko-baranjsko-srijemskoga ogranka DHK. Poznata je njegova zbirka kratkih proza "Postelja gospođe Jelene". Prevođen je na mnoge jezike i nagrađivan uglednim književnim nagradama.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙