FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada HDS-a za 2010.

Autor: ipet
ZAGREB, 26. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) raspisalo je natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za 2010. koji će biti otvoren do 4. ožujka ove godine.

Nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija, od kojih šest za najbolja umjetnička dostignuća hrvatskih glazbenih stvaralaca, a jedna nagrada društveno angažiranim pojedincima, priopćio je danas HDS.

Predsjedništvo HDS-a donijelo je u ponedjeljak odluku na temelju pravilnika o nagradama, a na prijedlog stručnoga povjerenstva. Prijave se podnose u sljedećim kategorijama: za nagrade "Boris Papandopulo" - autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne glazbe, "Vatroslav Lisinski" - izvedbeno stvaralaštvo i promocija hrvatske glazbe, solisti, ansambli, organizacije, "Josip Andreis" - glazbena publicistika, muzikologija i srodne znanosti, "Milivoj Koerbler" - autorsko stvaralaštvo u području zabavne glazbe, "Miroslav Sedak Benčić" - autorsko stvaralaštvo u području jazza i za nagradu "Franjo Ksaver Kuhač" (autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicijske glazbe) te nagradu "Adalbert Marković" za afirmaciju položaja skladatelja i autorskih prava.

Nagrade za najbolja umjetnička dostignuća hrvatskih glazbenih stvaralaca koja su bila ostvarena, prikazana ili objavljena tijekom protekle godine mogu se dodijeliti pojedincu ili skupini za zajednička umjetnička ostvarenja.

Predlagati mogu ustanove, udruge i druge organizacije te fizičke osobe, ali one ne mogu predložiti same sebe. Nagrade se načelno dodjeljuju državljanima Republike Hrvatske.

Prijedlozi za nagrade trebaju sadržavati: područje za koje se predlaže, opis i obrazloženje predloženog ostvarenja, priložene partiture, knjige ili druge materijale tiskane u različitim medijima, a predaju se osobno ili se šalju preporučeno poštom na adresu: Hrvatsko društvo skladatelja, Zagreb, Berislavićeva 9, s naznakom „Za Natječaj“.

(Hina) pp/xipet yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙