FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić na Forumu za šume UN-a

Autor: dsta
NEW YOR/ZAGREB, 2. veljače 2011. (Hina) - Na 9. Forumu za šume Ujedinjenih naroda u New Yorku danas je i službeno proglašena 2011. - Međunarodna godina šuma, na inicijativu Republike Hrvatske, a prvi govornik na zasjedanju Foruma bio je potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić, izviješteno je iz putem tog ministarstva.

Na visokom segmentu 9. zasjedanja Foruma za šume UN, kojim je i službeno započelo obilježavanje Međunarodne godine šuma u cijelom svijetu, Pankretić je istaknuo posebnu važnosti Međunarodne godine šuma kao značajne prilike u naglašavanju važnosti gospodarenja šumama za buduće i sadašnje generacije.

Neophodno je stalno naglašavati potrebu za održivim gospodarenjem šumama kao jedinom ispravnom putu napretka za dugoročno održivi razvoj. U tom smislu, ukoliko se Međunarodna godina provedi u potpunosti, služi će kao važan doprinos za Konferenciju na vrhu UN-a za održivi razvoju koja će se održati 2012. godine, istaknuo je.

Motiv Republike Hrvatske za predlaganje Međunarodne godine šuma, napomenuo je ministar Pankretić, bila je želja za jačanjem javne svijesti i poticanjem sudjelovanja javnosti na svim razinama, kao i dijaloga svih zainteresiranih subjekata o važnosti različitosti svih tipova šuma.

Rezolucijom Opće skupštine UN-a 61/193 iz 2006. godine, proglašena je 2011. kao Međunarodne godine šuma i održava se pod temom "Šume za ljude i iskorjenjivanje siromaštva".

Razlog Hrvatske inicijative za proglašenje može se pronaći u stoljetnoj povezanosti hrvatskog čovjeka sa šumom, istaknuo je ministar Pankretić naglašujući da je više od 47 posto površina Hrvatske pod šumama.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙