FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen Novosadski sajam

Autor: tper
ZAGREB, 2. veljače 2011. (Hina) - Na 78. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će se održati od 14. do 21. svibnja, predstavit će se više od 20 hrvatskih izlagača u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), istaknuto je na današnjoj prezentaciji Novosadskog sajma.

Prisustvo hrvatskih tvrtki na tom najvećem poljoprivrednom sajmu u regiji važno je zbog jačanja gospodarske suradnje, posebice u području poljoprivrede i prehrambene industrije, rečeno je na predstavljanju održanom u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić istaknuo je kako se očekuje 1.300 izlagača, a predstavljanje prehrambene industrije, poljoprivredne mehanizacije, izložba stoke i ocjenjivanje kvalitetnih proizvoda bit će i ove godine okosnica Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Zemlja partner ove će godine biti Portugal, a Vasić je kazao kako se nada da će već iduće godine zemlja partner biti Hrvatska.

Podsjetio je kako je Novosadski sajam najstarija sajamska kuća u Srbiji koja godišnje organizira više od 20 sajamskih priredbi koje posjeti više od milijun ljudi.

Predstavnici Novosadskog sajma istaknuli su kako je današnja prezentacija prilika da se uz poljoprivredni predstave i neki drugi sajmovi koji bi mogli biti zanimljivi hrvatskim izlagačima, kao što su sajam lova, ribolova i sporta te sajam turizma.

Hrvatske tvrtke pokazuju velik interes za nastup na novosadskom sajmu poljoprivrede, kazala je direktorica Sektora za poljoprivredu HGK Božica Marković napominjući kako dio izlagača nastupa u organizaciji HGK - Županijske komore Osijek, a dio tvrtki samostalno.

Marković je istaknula da prostora za jačanje robne razmjene ima te kako je u interesu gospodarstava obiju zemlja daljnje jačanje gospodarske suradnje.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, hrvatski izvoz u Srbiju u prošloj je godini iznosio 349,2 milijuna eura, što je 12,9 posto manje nego u godini ranije, dok je iz Srbije uvezeno robe za 230,5 milijuna eura ili 14,4 posto više.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙