FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marasović: Duplančić obmanjuje javnost

Autor: pgas
SPLIT, 1. veljače 2011. (Hina) - Predsjednik splitskoga HDZ-a Dujomir Marasović optužio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednika Savjeta za zdravstvo splitskoga SDP-a dr. Darka Duplančića da u svojim tvrdnjama da se u splitskome Kliničkom bolničkom centru (KBC) vodi loša kadrovska politika obmanjuje javnost.

"Duplančić govori da se u splitskoj bolnici ulagalo u ciglu, a ne u kadrove, što je neistina i laž", rekao je Marasović, koji je od 2004. godine ravnatelj splitskoga KBC-a.

Račanova SDP-ova vlast je 2004. u splitskome KBC-u ostavila u nasljedstvo četiri klinike, a sada ih je zaslugom HDZ-a ondje 12, rekao je, dodajući da je naslijedio jedan klinički zavod, a sada ih je pet, da je 2004. godine bilo 445 specijalista, a sada ih je 541, te da se broj profesora, docenata i asistenata u KBC-u sa 102 povećao na 196. "Ako to nije dobra kadrovska politika, onda ne znam što je", istaknuo je Marasović.

"U zadnjih šest i pol godina, koliko sam ravnatelj splitskoga KBC-a, vlada je u tu zdravstvenu ustanovu uložila 700 milijuna kuna", rekao je Marasović, koji je zamjerio i bivšem zamjeniku ministra zdravstva Rajku Ostojiću (SDP) da ništa nije učinio za KBC dok je obnašao tu dužnost.

Rekao je da se Duplančić još nije ispisao iz HDZ-a, a upisao se u SDP jer po političkoj podobnosti želi biti ravnatelj splitskoga KBC-a.

Odgovarajući na novinarska pitanja vezana uz jučerašnji iznenadni sastanak splitskoga gradonačelnika Željka Keruma s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor dok je ručala s braniteljskim udrugama, Marasović je rekao kako je riječ "o kurtoaznom susretu od desetak minuta", koji on podupire. "Kerum je gradonačelnik drugoga grada po veličini u Hrvatskoj i trebao bi se s premijerkom sastajati češće jer se treba zauzimati da vlada investira što više sredstava u Split, što Kerum ne čini", dodao je Marasović.

Opovrgnuo je da se, kako se počelo nagađati nakon tog sastanka, sprema koalicija HDZ-a i Kerumove Hrvatske građanske stranke (HGS). "Splitski HDZ i dalje će ostati čvrsta opozicija Kerumovoj vlasti", dodao je.

Na novinarska pitanja u vezi s izjavom bivšega predsjednika splitske HVIDR-e Kristijana Pertica, koji je bio na jučerašnjem sastanku branitelja s premijerkom Kosor, a kojem se pridružio i Kerum, da on želi biti predsjednik splitskoga HDZ-a, Marasović je odgovorio kako ga ne zanimaju Petriceve izjave i kako on ima potporu premijerke Kosor.

"Kosor je više puta pred HDZ-ovim dužnosnicima rekla kako daje podršku meni, koji vodim splitski HDZ", rekao je Marasović.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙