FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

El Baradei: Mubarak mora otići, želi li spasiti kožu

Autor: mhaj
LONDON , 1. veljače 2011. (Hina/AFP) - Pripadnik egipatske oporbe Mohamed El Bradei, koji se nameće kao ključna figura u pobuni protiv režima Hosnija Mubaraka, izjavio je u utorak za britanski list The Independent da bi predsjedniku, "želi li doista spasiti vlastitu kožu, bilo najbolje da otiđe s vlasti".

"Kad režim u potpunosti povuče policiju s ulica Kaira, a nasilnici čine dio tajne policije, odajući dojam da bi bez Mubaraka zemlja utonula u kaos - to je zločinački čin. Želi li spasiti vlastitu kožu, bilo bi mu bolje da otiđe s vlasti", rekao je El Baradei u interviewu za list The Independent. Egipatska policija u petak je povučena s ulica, no vlasti su nedjelju najavile nastavak njezina djelovanja u ponedjeljak.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir El Baradei za Independent je kazao kako ne želi postati predsjednik države, a na pitanje o mogućnosti obavljanja te dužnosti tijekom prijelaznog perioda, tj. prije održavanja izbora, odgovorio je: "Ako se postigne konsenzus sviju, tada ću se toga prihvatiti".

Bivši diplomat također je kazao kako smatra da će "na koncu egipatska vojska biti uz narod."

(Hina) xmh ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙