FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: Najmanje 73 osobe poginule od petka

Autor: vrad
KAIRO, 29. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Najmanje su 73 osobe izgubile život, a tisuće su ranjene u petak i u subotu, u sukobima prosvjednika i policije u Egiptu, čime se broj žrtava u pet dana koliko traju prosvjedi protiv predsjednika Hosnija Mubaraka popeo na 80, po medicinskim izvorima.

Oporbeni čelnik Mohamed ElBaradei pozvao je u subotu predsjednika Mubaraka da odmah ode s vlasti, rekavši u izjavi za televiziju Al Džaziru kako imenovanje potpredsjednika i novog premijera nije dovoljno.

"Poručujem predsjedniku Mubaraku i njegovu režimu: Odlazite odmah, za dobrobit Egipta i za vaše dobro", rekao je ElBaradei.

"Poštujem generala Omara Sulejmana i generala Ahmada Šafika, ali pitanje nije samo u promjeni ljudi", dodao je, pozivajući na uspostavu "vlade nacionalnog spasa u kojoj će biti zastupljene sve struje egipatskog naroda, koja će pripremiti transparentne izbore i izraditi novi ustav".

Obraćajući se egipatskoj vojsci, bivši direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) je rekao: "Oružanim snagama poručujem: Vaša je uloga štititi Egipat, morate podupirati narod, a ne ugnjetače".

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙