FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AI ide u Bruxelles predstaviti izvješće o RH

Autor: ostr
ZAGREB, 28. siječnja 2011. (Hina) - Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty International (AI) u petak je priopćila da će njezino izaslanstvo 31. siječnja u Bruxellesu europskim dužnosnicima predstaviti izvješće "Iza zida šutnje: Procesuiranje ratnih zločina u Hrvatskoj".

U izvješću, objavljenom u prosincu 2010. godine, AI ističe da je hrvatsko pravosuđe propustilo istražiti navode o umiješanosti u zločine nekih visokih vojnih i političkih dužnosnika.

Izaslanstvo AI-a će se, dodaje se u priopćenju, 1. i 2. veljače sastati s dužnosnicima EU-a koji su direktno uključeni u hrvatske pristupne pregovore, a neće izostati ni susreti s predstavnicima zemalja članica i Europskog parlamenta.

Izaslanstvo AI-a će od europskih dužnosnika zatražiti da ustraju u svojim zahtjevima prema hrvatskim vlastima koji se odnose na procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih tijekom rata od 1991. do 1995., uključujući i one u kojima su navodno sudjelovali visoki dužnosnici, navodi se u priopćenju.

AI će se također zauzeti za odštete žrtvama i njegovim obiteljima.

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙