FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Duspara piše pisma državnom vrhu

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 28. siječnja 2011. (Hina) - Zbog jutrošnjeg požara u rafineriji nafte u Bosanskome Brodu slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara ponovno je pisao predsjedniku Ivi Josipoviću i premijerki Jadranki Kosor te ministarstvima zaštite okoliša i vanjskih poslova, tražeći da hitno reagiraju i zaštite građane Slavonskog Broda od opasnosti zbog zastarjele bosanskobrodske rafinerije.

"Ovakvi izgredi mogu uzrokovati da cijela rafinerija odleti u zrak, s pogubnim posljedicama za građane Slavonskog i Bosanskog Broda. Budući da je izvor opasnosti u susjednoj državi, grad Slavonski Brod potpuno je nemoćan i prepušten na milost i nemilost Republike Srpske i ruskih vlasnika rafinerije", stoji u pismu brodskog gradonačelnika.

Od mjerodavnih hrvatskih državnih tijela traži oštru reakciju prema Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj jer je stanje u Slavonskom Brodu napeto, a građani na rubu strpljivosti.

Predstavnici gradske uprave odmah nakon obavijesti o detonaciji u rafineriji obišli su rubne dijelove grada. Očevidci s hrvatske strane Save kažu da se vidio crn dim koji je izlazio iz proizvodnih pogona.

Po objavljenim rezultatima iz godišnjeg izvješća o kakvoći zraka, građani Slavonskog Broda udišu zrak najniže kategorije, onečišćen sumporovodikom i lebdećim česticama.

(Hina) xvruz yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙