FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stari Grad - prosvjed protiv Jadrolinijine odluke

Autor: mihv
STARI GRAD, 19. siječnja 2011. (Hina) - Stotinjak ljudi prosvjedovalo je danas u trajektnoj luci Staroga Grada zato što im je Jadrolinija umjesto feribota "Petar Hektorović" između Staroga Grada i Splita uvela najprije trajekt "Bol", a jučer trajekt "Hrvat".

Pošto je između Splita i Staroga Grada, umjesto "Petra Hektorovića", počeo voziti trajekt "Bol", čelništvo Staroga Grada poslalo je oštro prosvjedno pismo riječkoj Jadroliniji, koja je jučer uvela trajekt "Hrvat".

Prosvjednici su s mnoštvom natpisa danas dočekali trajekt "Hrvat", no nisu mu onemogućili pristajanje, kako je bilo najavljeno. Prosvjedom Jadroliniji želimo poslati poruku da se prema Hvaru prestane maćehinski odnositi te da njezina uprava konačno shvati, kao i državni vrh, da taj otok živi i zimi, a ne samo ljeti, rekla je gradonačelnica Đurđica Plančić.

"'Bol' nas je podsjetio na 'Vangu', koje smo se jedva riješili. Ako negdje treba mijenjati brod, onda to uvijek nas dopadne, kao da nije dovoljno što nam ukidaju linije. Nakon 'Hektorovića' su nam uveli 'Tina Ujevića' pa 'Bol'", rekla je gradonačelnica Plančić, ističući da se sve to događa bez ikakvih konzultacija s lokalnom samoupravom, što je prelilo čašu strpljenja, te da s takvim odnosom jednostavno treba prestati.

Gradonačelnica i predsjednik Gradskog vijeća Marijo Lušić Bulić kratko su se sastali sa zapovjednikom trajekta "Hrvat" Tomislavom Nezmeškalom te su mu prenijeli svoja razmišljanja i razmišljanja građana.

Predsjednik uprave Jadrolinije Slavko Lončar u današnjem očitovanju na prosvjedno pismo čelnika Staroga Grada na Hvaru navodi da je radi održavanja veze između Splita i Staroga Grada uveden brod "Hrvat" od jučer u 14,30 sati pa Jadrolinija smatra da više nema razloga za nezadovoljstvo.

(Hina) xmivh yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙