FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP: natjecanje u pisanju najljepšeg pisma

Autor: mbuj
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska pošta (HP) i Agencija za odgoj i obrazovanje pozivaju učenike osnovnih škola da napišu pismo i osvoje vrijednu nagradu, a tema ovogodišnjega Međunarodnog natjecanja mladih za najljepše pismo jesu šume kao pluća planeta Zemlje i staništa biljnoga i životinjskoga svijeta, te zašto ih je važno čuvati, priopćila je danas Hrvatska pošta.

Ujedinjeni narodi proglasili su 2011. godinu Međunarodnom godinom šuma, a u skladu s tim Svjetska poštanska unija (UPU) odabrala je za ovogodišnje 40. međunarodno natjecanje temu: "Zašto je važno čuvati šume?"

Zbog svojega edukativnog obilježja i podizanja svijesti o doprinosu šuma u ublažavanju klimatskih promjena, opskrbi pitkom vodom i zaštiti okoliša, očekujemo da će ovogodišnje natjecanje pobuditi veliko zanimanje nastavnika i učenika, navodi u priopćenju HP.

Autor najljepšega pisma i njegov razred bit će nagrađeni jednodnevnim izletom u Hrvatskoj, a pobjednika čeka i daljnje međunarodno natjecanje Svjetske poštanske unije. Vrijednim nagradama bit će nagrađeni i natjecatelji koji se plasiraju od drugog do osmog mjesta, navodi se u priopćenju.

Da bi se zainteresirani učenici uključili u tu "literarnu utrku", moraju pohađati osnovnu školu (od prvog do osmog razreda) te imati manje od 15 godina 30. travnja 2011. godine.

Pismo koje šalju mora biti napisano u školskoj godini 2010./2011. hrvatskim jezikom i latiničnim pismom i može imati od 500 do 800 riječi te treba sadržavati elemente pisma (adresu primatelja, oslovljavanje, sadržaj, pozdrav, adresu i potpis pošiljatelja).

Pismo do 1. ožujka 2011. godine treba poslati na adresu: Agencija za odgoj i obrazovanje "Međunarodno natjecanje mladih za najljepše pismo", Donje Svetice 38, 10.000 Zagreb, navodi u priopćenju Hrvatska pošta.

(Hina) pp/xbma xrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙