FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj poginulih u napadu u Kabulu popeo se na 9

Autor: dmus
KABUL, 28. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Broj poginulih u samoubilačkom napadu u petak ujutro u trgovačkom centru u Kabulu, prvom napadu talibana na civile u tom gradu nakon gotovo godine dana, popeo se na devet.

Trgovački centar "Finest" nalazi se nekoliko stotina metara od zgrade britanskog veleposlanstva i omiljeno je mjesto za kupnju stranaca koji žive u Kabulu.

Među poginulima su tri strankinje, a ranjeno je šest osoba, rekao je načelnik kabulske policije Ajub Salangi.

"Preuzimamo odgovornost za napad, koji je izveden u doba kad kupuju stranci, uključujući i čelnika sigurnosne tvrtke", rekao je glasnogovornik talibana Zabijula Mudžahid.

Nije precizirao o kojoj sigurnosnoj tvrtki je riječ, a još se ne zna ima li među poginulima djelatnika sigurnosnih tvrtki.

Bio je to prvi veći napad na civile u Kabulu otkako su se dva bombaša samoubojice u veljači prošle godine raznijeli nedaleko od jednog hotela i najvećeg trgovačkog centra u Kabulu, pri čemu je poginulo najmanje 14 osoba.

Nasilje u Afganistanu na najvišoj je razini otkad su s vlasti 2001. svrgnuti talibani, koji su se povukli u svoja uporišta, odakle kreću u samoubilačke napade i sukobe sa stranim i afganistanskim vojnim snagama.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙