FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković s novim mađarskim veleposlanikom

Autor: nkot
ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u petak u nastupni posjet veleposlanika Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Gabora Ivana, priopćeno je iz MVPEI-a.

Ministar Jandroković izrazio je dobrodošlicu novom mađarskom veleposlaniku Ivanu, posebice u svjetlu trenutnog mađarskog predsjedavanja Europskom unijom. Istovremeno se zahvalio na trajnoj mađarskoj potpori tijekom pregovaračkog procesa, a osobito u njegovoj završnoj fazi.

Šef hrvatske diplomacije izrazio je pritom zadovoljstvo što je Mađarska uvrstila proces pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji u sam vrh prioriteta tijekom svojeg predsjedavanja Unijom, prema priopćenju. Također je kazao kako bi dovršenje pristupnih pregovora tijekom mađarskog predsjedanja bio dodatan dokaz izvrsnih bilateralnih odnosa između naših dviju država.

Veleposlanik Ivan izvijestio je i o ostalim prioritetima mađarskog predsjedavanja Europskom unijom, naglasivši unaprjeđenje energetske, poljoprivredne i kohezijske politike.

Sugovornici su se složili kako dinamika dobrosusjedskih odnosa između Hrvatske i Mađarske može poslužiti kao primjer čitavoj regiji.

Tijekom susreta bilo je govora i o predstojećoj svečanosti obilježavanja mađarskog predsjedanja Europskom unijom, koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a kojoj će uz brojne visoke dužnosnike iz obje države nazočiti i ministar Jandroković.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙