FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 28. siječnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

LONDON - Aktualni engleski nogometni prvak Chelsea ponudio je Liverpoolu 45 milijuna eura odštete za španjolskog napadača Fernanda Torresa, no vodstvo "Redsa" odbilo je ponudu. "Chelsea nam je uputio službenu ponudu no ona je odbijena. Torres nije na prodaju," poručili su s Anfielda. "El Nino" je već duže vrijeme na meti "Bluesa", međutim Liverpool ne želi prodati svog ponajboljeg igrača. Torres je stigao u Liverpool 2007. godine iz Atletico Madrida za 25 milijuna eura. U dosadašnji 140 nastupa u 'crvenom dresu' zabio je 81 gol. Ove sezone daleko je od prave forme i u Premiershipu je zabio devet golova.

ZAGREB - Na IPC svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom, koje se od 21. do 31. siječnja održava u novozelandskom grada Christchurch, brončano odličje za Hrvatsku, u konkurenciji bacača kugle s potkoljeničnom amputacijom, osvojio je hicem od 14.05 metara član AK Sokol iz Bjelovara Josip Slivar. Svjetski prvak postao je nepobjedivi Danac Jackie Christiansen s daljinom od 17,79 metara, dok je srebro pripalo Grku Miltiadisu Kyriakidisu (14,12). Tako je Hrvatska nakon dva zlata odličja Marije Iveković i Mikele Ristoski te srebra Branimira Budetića i Darka Kralja osvojila i prvu brončanu medalju na SP u Novom Zelandu.

MADRID - Reprezentativac Malija i dosadašnji veznjak Real Madrida Mahamadou Diarra (29) po svemu sudeći karijeru će nastaviti u redovima francuskog prvoligaša Monaca. Čelnici Real Madrida i Monaca postigli su dogovor oko odštete, a sada tek predstoji dogovor između igrača i kluba iz Kneževine. Diarra je dolaskom Josea Mourinha u "Kraljevski klub" izgubio mjesto u momčadi zbog čega je najavio odlazak iz kluba. Ove sezone nije započeo niti jednu ligašku utakmicu, a tek tri puta je ušao u igri kao zamjena sakupivši ukupno 30 minuta.

Diarra je stigao u Real 2006. godine iz Lyona, a prije toga je igrao za Vitesse i OFI. Za reprezentaciju Malija je odigrao 60 utakmica i postigao pet pogodaka.

MELBOURNE - Argentinka Gisela Dulko i Talijanka Flavia Pennetta pobjednice su prvog teniskog Grand Slam turnira sezone Australian Opena u konkurenciji ženskih parova. Dulko i Pennetta u finalu su pobijedile Bjeloruskinju Viktoriju Azarenko i Ruskinju Mariju Kirilenko 2:6, 7:5, 6:1. Azareno i Kirilenko su imale vodstvo 6:2 i 4:1 i gotovo sigurnu pobjedu u rukama, no argentinsko-talijanski par je uspio okrenuti meč. Za Dulko i Pennettu ovo je prvi naslov na nekom od četiri Grand Slam turnira, nakon što su prošle godine na sva četiri najveća turnira (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) stigle do četvrtfinala, a u Wimbledonu i do polufinala.

NEW YORK - Kobe Bryant i Dwight Howard predvodit će momčadi Zapada i Istoka na 60. izdanju NBA All Stars susreta koji će se 20. veljače održati u Staples Centru u Los Angelesu. LA će tako peti put ugostiti All Stars susret nakon 1963, 1972, 1983 i 2004. Uvjerljivo najviše glasova navijača dobio je Kobe Brynat, 2.3 milijuna, kojem će to biti 13. nastup na All Starsu, dok je na Istoku najviše glasova sakupio Howard, 2.09 milijuna. Osim Bryanta navijači su u prvu petorku Zapadne konferencije izabrali i Kevina Duranta, Chrisa Paula, Carmela Anthonyja i Kineza Yao Minga. Zbog ozljede gležnja Ming neće nastupiti, a ime njegove zamjene bit će naknadno objavljeno.

PRVE PETORKE:

ISTOK: Derrick Rose (Chicago), Dwyane Wade (Miami), LeBron James (Miami), Amare Stoudemire (New York), Dwight Howard (Orlando)

ZAPAD: Chris Paul (New Orleans), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Kevin Durant (Oklahoma City), Carmelo Anthony (Denver), Yao Ming (Houston).

NEW YORK - U najzanimljivijoj utakmici večeri u NBA ligi New York Knicksi su u Madison Square Gardenu pobijedili Miami Heat 93:88 premda su na početku posljednje četvrtine gubili sa devet koševa razlike. Miami je veći dio utakmice dominirao, a na startu posljednje dionice imao je vodstvo 73:64. Činilo se kako će rutinski privesti utakmicu kraju, no Knicksi su zadnju dionicu odigrali sjajno i uspjeli su preokrenuti rezultat. Miami je uoči utakmice držao treće mjesto u Istočnoj konferenciji, no nakon poraza pao je za jednu poziciju, dok je New York na šestom mjestu. "Cijelu utakmicu, a posebice u zadnjoj četvrtini smo igrali odličnu obranu. To ih je malo iznenadilo," smatra Amare Stoudemire sa 24 koša i 8 skokova prvi strijelac Knicksa. Danilo Gallinari je dodao 20 koševa, a Landry Fields 19 koševa, 13 skokova i 6 asistencija. Kod gostiju najbolji je bio Dwyane Wade sa 34 koša, dok je LeBron James upisao 24 koša i 11 skokova, no imao je očajan šut za dva 7-24. "Promašili smo previše čistih šuteva, to se na kraju pokazalo ključnim," kazao je James.

TORINO - Nogometaši Rome plasirali su se u polufinale Talijanskog kupa nakon što su u Torinu svladali Juventus s 2:0 pogocima Mirka Vučinića u 59. i Taddeija u 90. minuti. Roma se tako pridružila Interu, Milanu i Palermo, koji su ranije osigurali plasman među četiri najbolje momčadi u Talijanskom kupu.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙