FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od danas u Hrvatskoj iPad

Autor: tmis
ZAGREB, 28. siječnja 2011. (Hina) - U Hrvatskoj je danas počela prodaja trenutno jednog od najpopularnijih telekomunikacijskih uređaja-gadgeta u svijetu, Appleovog iPada.

Riječ je o uređaju iz ranga tablet računala, koji je s obzirom na manje dimenzije (veličine otprilike nešto manje od A4 bilježnice), touch-screen tipkovnicu i brzi pristup sadržaju jednostavniji za korištenje.

Hrvatski distributeri tog uređaja, koji je u svijetu lansiran prije godinu dana, su tvrtke Technomax, HGspot i iStyle, a cijene se kreću od nešto manje od četiri do nešto više od šest tisuća kuna.

Uspješnost iPada premašila je očekivanja, budući da je tijekom prošle godine u svijetu prodano više od 14 milijuna tih uređaja, nasuprot predviđanjima od oko 3 milijuna prodanih primjeraka. Takvim je rezultatima taj Appleov tablet u prošloj godini činio 90 posto svih prodanih tablet uređaja.

Prema predviđanjima tvrtke Deloitte upravo će tablet uređaji/računala, zajedno sa smartphone-ima i netbookovima, ove godine dominirati prodajom u svijetu među telekomunikacijskim uređajima čineći, kako predviđaju, oko 50 posto ukupne svjetske prodaje.

Iako nije bio dostupan u službenoj prodaji u Hrvatskoj je do sada, prema neslužebnim procjenama, bilo oko tri tisuće tih uređaja, nabavljeni iz drugih zemalja, a zanimanje domaćeg tržišta potvrđuje i što su dva najveća telekom operatora, HT i Vipnet, ovih dana ponudili i nove iPad tarife. Uz to u pripremi je, kako se doznaje, i prvi magazin za iPad koji bi na tržištu mogao 'osvanuti' u veljači.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙