FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivšim radnicima Torpeda isplaćuju se sva potraživanja

Autor: dsil
RIJEKA, 19. siječnja 2011. (Hina) - Bivšim radnicima Torpeda, riječke tvrtke u stečaju, u naredna dva dana bit će isplaćeno ukupno 30 milijuna kuna na koja imaju pravo kao vjerovnici prvog isplatnog reda, potvrdila je stečajna upraviteljica Torpeda Vesna Pindulić.

Time će, 10 godina od proglašenja stečaja, radnicima biti podmirena sva potraživanja. Bivših radnika je 740.

Ovih 30 milijuna kuna dobiveno je prodajom zadnjeg preostalog objekta u vlasništvu Torpeda u stečaju u krugu nekadašnje tvornice u svibnju prošle godine.

Isplatu radnicima zaustavili su privremeno prigovori trojice vjerovnika na postupak podmirenja tražbina. Trgovački sud u Rijeci odbacio je ove prigovore kao neosnovane, ali su se ti vjerovnici potom žalili Visokom trgovačkom sudu, koji je, u zakonskom roku, odbacio njihove prigovore pa je nestalo prepreka za isplatu bivšim radnicima.

Stečajni postupak Torpeda proglašen je 2000. godine. Do kraja stečajnog postupka preostali su još jedan upravni postupak i jedan parnični koji se odnose na utvrđivanje preostale imovine kojom bi se djelomično namirio treći isplatni red, odnosno dobavljači, kazala je Pindulić. Vjerojatno će njihova potraživanja biti namirena tek u nekoliko postotaka, kazala je.

Torpedo je prije stečaja proizvodio traktore, motore, građevinske uređaje, a tijekom Domovinskog rata i specijalna oklopna vozila.

Torpedo je nastao na temeljima tvornice osnovane sredinom 19. stoljeća u kojoj je izumljen i proizveden prvi torpedo na svijetu. Proizvodnja torpeda nastavila se do 60-tih godina prošlog stoljeća.

(Hina) xdsil yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙